Dagbok

Stallets dagbok

Idag blev det en lite annorlunda dag. Hade redan innan jag åkte hemifrån en misstanke om att det inte var så bra förutsättningar, massor med snö och så lite plusgrader. Mycket riktigt så fick hästarna rejält packade styltor i hovarna bara de gick de få metrarna som är från stallet ut till walkern. Att ställa in dagens träning var ganska självklart, risken för vrickningar var extremt stor. Det var inget fel på rakbanan, men kruxet var att ta sig dit och hem med massor med snö överallt. 
Vi inställde också hagturerna, hagarna är jättemysiga just nu med massor med snö, bara det att just idag var de inte så lämpliga. 
En sådan här dag kan jag känna att vi har det ganska bra förspänt i och med att vi har hållit igång hästarna så pass mycket, då är det också lättare att ställa in när inte förutsättningarna är bra. 
En gång för många år sedan hade vi en häst som skulle starta på söndagen och dagen innan tog jag ut honom på en runda i skogsslingan som fanns på Täby Galopp. Vädret var ungefär som idag och det var en mysig tur i djupsnön tyckte jag. Lika roligt var det inte dagen efter då han stod med en vrickad kota som var svullen och han fick strykas. Den där kotan tog ett bra tag innan den var helt utläkt. Så det är sällan värt det att chansa när det inte är bra underlag.
Det blev en trevlig pysseldag i stallet och några hästägare kom på besök i alla fall och vi köpte extra god (och onyttig...) fika.
Måndag verkar bli väldigt kall (ca 15 minusgrader), men resten av kommande vecka ser alldeles lagom ut med ett par minusgrader enligt väderprognosen.
Ni som följt den här sidan länge vet att en av mina favoritprogram är Melodifestivalen och ikväll drar det igång äntligen, jag är mycket taggad. Trevlig helg på er!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1