Dagbok

Stallets dagbok

Så var det en ny vecka och fullspäckat schema! Det är ju fler turer i och med att Fredrik är på semester sedan drygt en vecka, men om ytterligare en vecka är han hemma igen.
Igångsättning idag av Space Dragon som bara fått en liten minisemester på tio dagar för att ladda lite, han mår bäst av att hållas igång annars. Dessutom igångsättning av tvååringarna A Ragman och den odöpta franska. De har fått vila i några veckor vilket jag tycker är viktigt för åringar/tvååringar. Efter inridning på hösten och igångsättning så mår de även bra av en kortare viloperiod då de kan hinna växa lite och få tid att utvecklas. Man ska inte underskatta tid för återhämtning och uppbyggnad när man jobbar med unghästar.
Idag var det då dags igen för ridning och de skötte sig verkligen exemplariskt och speciellt med tanke på att de inte ridits på ett tag. De fick först trava en sväng och sedan cantrade de tillsammans på rakbanan. Det här är utan tvekan två klasshästar, bara att se vilken mäktig aktion de har när de galopperar.
Alla turer gick bra och vid lunch hade vi hoppats på att provsvar skulle vara klart så vi kunde åka till Mälarkliniken och hämta upp Australian Open. Jag ringde vid 13-tiden för att kolla läget och fick då besked att svaret väntades först vid 16-16.30. Halvsegt att vänta, men efter en längre hundpromenad och en lunch på pizzerian så gick tiden ändå hyfsat snabbt. Strax före kl 16 ringde de och sa att som väntat så var allt bra med provet och han kunde åka hem. 
När vi kommit dit och fått instruktioner och annat så väntade då bara den lilla detaljen att lasta in honom. Kan säga att han inte var snällare att lasta denna gång än häromdagen, envis var bara förnamnet. Även fast vi fick hjälp av Matilda som hade kvällspass på Mälarkliniken och var så himla snäll och hjälpte till så tog det sin tid, men efter mycket jobb så gick han plötsligt in. Klockan 18.30 var han hemma i sin box, i transporten på väg hem satt vi och planerade för den här lastningsträningen som snart ska inledas och som känns ganska välbehövlig... 
Det blev en lång dag, jag åkte hemifrån kl 5 imorse och var hemma igen 14,5 timme senare, men det känns jätteskönt att Aussie är hemma igen!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Vi köpte på den svenska auktionen följande två åringar:
  Nr 27 Snowfoot e Footstepsinthesand- Arley Hall/Excellent Art     inköpspris: 105 000 kr
  Snittpriserna på avkommor efter pappa Footstepsinthesand ligger internationellt på dryga 43 000 euro!
  Nr 28 Double Down e Zaahid- Double End/ Lilbourne Lad      inköpspris: 20 000 kr
  Mamma Double End hade hcp 81 och var placerad i en radda storlopp samt vann två lopp.
  Båda hästarna har precis det vi önskar i kroppstyp, rörelsemönster och de är helt korrekta i benen. 
  De säljs i andelar om 10 procent och uppåt och försäljningen har redan startat.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1