Dagbok

Stallets dagbok

Dagens schema var verkligen fullspäckat eftersom vi skulle hinna med både den vanliga träningen samt hämtning av Australian Open på Mälarkliniken. Eftersom han var rejält svår att lasta när vi åkte dit igår så hade jag planerat in att vi skulle åka flera stycken dit vilket ju naturligtvis är ganska tidskrävande.
På morgonen ringde som avtalat veterinären med en rapport om hur allt varit under natten och morgonen, innan hämtning ville vi ju stämma av att allt var bra. Han mådde fint och allt såg bra ut efter operationen, det enda var att han hade ett par tiondelars förhöjning i temperatur vilket är väldigt vanligt efter operation, det är i stort sett mer eller mindre alltid så.
I normala fall hade det bara varit att hämta hem honom, men nu med den här hemska abortvirusen som drabbat bl a Skånsta så är säkerhetstänket extremt stort. De sa att visst fick vi hämta honom om vi ville, men om man ville vara helt på den säkra sidan så tar men ett snabbprov och kollar att han inte har någon virus eller liknande. De var väldigt tydliga med att det egentligen inte fanns någon misstanke och han har inga som helst symptom, detta var rent ur säkerhetssynpunkt med tanke på att det går en hel del just nu. 
Det här fick jag själv bestämma hur vi skulle göra, men med tanke på att vi har ett helt stall med tävlingshästar och att det ändå var deras rekommendation så fick det bli så till slut. Hellre vara för petig än att chansa, även om det i det här fallet kanske var lite överdrivet noggrant. Han får stå kvar på kliniken till på måndag och tidig morgon tar de ett prov som lämnas in direkt och svar kommer samma dag. Så nu är planen att hämta hem "Aussie" efter lunch på måndag istället.
Hästarna tränar vidare och ser fina ut, den här uppbyggnadsträningen som görs nu är ju viktig och lägger hela grunden för säsongen. Tror att både hästarna och vi längtar till våren och snabbare tempon och även om det känns långt dit nu så går tiden ändå rätt fort. I nästa vecka börjar februari som ju är en kort månad och därefter är vi inne i mars som är sista månaden innan tävlingarna börjar igen. Längtar tills den här spännande säsongen drar igång!
Önskar er alla en jättetrevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1