Dagbok

Stallets dagbok

Det var lite av ett tandtema på dagen. På eftermiddagen var det inplanerat tandläkarbesök för några av hästarna. Vi har redan gjort en genomgång på tvååringarna och inom kort ska övriga hästar få en kontroll, det blir om en månad ungefär. Dock är det några vi misstänkt behöver åtgärdas tidigare, speciellt yngre hästar släpper en hel del mjölktänder och där kan det ganska fort bli ganska ojämnt i munnen och en irritation för dem. Så vi hade bokat in fem av dem redan idag och övriga då i slutet av februari.
Detta var då som sagt inbokat först på eftermiddagen, men redan mitt på förmiddagen inträffade något mer akut. Vi vet inte vad som hade hänt (hästar är ju experter på att hitta på osannolika saker...), men vi upptäckte att Australian Open hade två tänder och en rejäl bit tandkött som hängde löst åt sidan, ganska otrevligt (för att inte säga äckligt). Detta var inget för en tandläkare utan för en veterinär och vi fick en från Mälarkliniken att komma ut. 
Det tog en väldans tid att fixa och greja med detta, rengöra och kontrollera mm. Tiden gick och plötsligt kommer tandläkaren in i stallet och vi inser förvånat att lunch har blivit till eftermiddag, tiden bara flög fram.
Till slut kom i alla fall veterinären fram till att det här måste förmodligen sys fast och då måste han in till kliniken.
Normalt sett har vi ju lyxen av att ha Kurre med transport som kan köra, men nu är Kurre bortrest just idag och imorgon bitti. Vi fick tid imorgon bitti, så under kvällen här har det varit lite knep och knåp att få ihop morgondagen men tror nu jag organiserat allt. Närmare rapport kommer imorgon!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1