Dagbok

Stallets dagbok

Bara två dagar till Julafton och idag i stallet kändes det som något av lilla julafton eftersom det var väldigt mycket folk på plats och många åker sen iväg över julhelgen. På fikarasten var vi så många att vi knappt fick plats inne i det stora köket och hela dagen var väldigt mysig och trevlig. 
Träningen flöt på fint och många av hästarna är ganska pigga och på hugget, de hade nog gärna raskat på betydligt mera. Flera av dem har tränats för tävling och varit laddade för det, men missat själva urladdningen med lopp pga de inställda tävlingarna. Därför är det en ganska bra idé att träna ner dem litegrann innan de får vila helt, så den här joggingen vi gör nu är viktig för de som skulle ha startat inom kort.
Planen för kommande vecka är att vi rider hästarna på julafton och vi brukar alltid ha en trevlig julaftonsfika, vilket har blivit något av en tradition. Därefter är det bara walkern och hagarna som gäller under juldagen och annandagen, vilket passar perfekt i samband med vaccinering. Från torsdag och framåt är det träning som vanligt igen. 
Idag framåt kvällen kom ett förtydligande från Svensk Galopp angående vintergaloppen och jag tycker det var bra att det kommer ut ordentlig information så alla förstår läget. Som jag skrev igår har vi ett nytt möte den 2 januari och då får vi se om vi får någon mer info och hur det ser ut med det här salttillståndet som ju borde komma ganska snart om jag förstått det rätt. 
Sist för idag så vill jag bara säga till er som ska iväg någonstans över julhelgen att köra försiktigt, olycksrisken i jultider med mycket trafik är stor. Drar man ner farten så tappar man inte alls så mycket tid som man tror, men man minskar risken för en olycka radikalt. Så ta det lite lugnt när ni är ute och åker, slappna av och andas!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1