Dagbok

Stallets dagbok

Idag var äntligen dirttracken öppen igen- vad bra det kändes att få träna där igen! Måste börja dagens inlägg med att ge en eloge till banpersonalen och inte minst nattpersonalen, som lägger ner ett enormt jobb för att hålla banan i ordning. Det är inga lätta förhållanden de jobbar under när det ena dagen är sju plusgrader och regn och så några timmar senare så fryser det på. Lägg då till att det inte finns någon salt i banan så förstår man att de får kämpa hårt för att klara att hålla dirttracken fri från isklumpar och jämn och fin. Både igår morse och idag när jag inspekterade banan tidig morgon så har den varit i mycket gott skick.
Idag var det en hel del snabbjobb och också några raskare canters. Det var många turer som skulle ridas och för att hinna alla innan banan stängde (den stänger tidigare för tillfället eftersom de jobbar med den) så hade vi hästarna borstade och förberedda inne i stallet inför varje tur. De som red kunde då snabbt sadla på och rida ut, så på det viset hade vi ett väldigt effektivt upplägg som gjorde att alla turer hanns med. Visst hade vi kunnat ta några av turerna på rakbanan, men jag föredrar klart tävlingsbanan.
De som gick snabbjobb var:
Light Treading- ensam, men hon fick drag av några från annat stall som gick jobb och fick på det sättet lite sällskap i alla fall. Hon såg strålande ut!
Bright Light och Mr Tooma Global- de gick tillsammans och såg starka och bra ut hela vägen. Bright Light fick här ett sista finslipande jobb inför debuten nästa onsdag, mycket spännande. 
Power of Attorney och Label Black- de gick precis som övriga 800 meter fort och gjorde ett bra upplägg. Power of Attorney har varit mycket senare i utvecklingen än vi trodde från början, men idag var det klart bästa jobb han har gjort och det närmar sig debut. Label Black siktar på start om 1,5 vecka och man ser i jobben att han är mycket mer kapabel än sin handicap.
Förutom snabbjobben så gick några hästar raska canters:
Space Dragon ensam och han ser jättefin ut. Kew Bridge, Perfect Girl Ester och Chizhou tillsammans alla tre och de såg fina ut allihop och är klart på gång. Dessutom gick Shylock och Himalaya en rask canter som ökades lite extra över upploppet och det syns att båda är stayers, de bara mal på och ser piggast ut sista biten.
Utöver dessa turer så var det även några som gick lugnare och alla hästar har tränat mycket fint idag, är väldigt nöjd både med träningen och att få vara tillbaka på dirttrackbanan igen.
Det var också startanmälan idag till onsdag och då har vi Bright Light, Shylock och Haweswater som startar. Sedan är det även tävlingar ett par dagar senare, på söndagen (den 16e) och då har vi några ytterligare som startar. Det är ju även lopp den 19e, så det är täta tävlingstillfällen nu innan jul. I januari är det också utskrivet tre tävlingsdagar innan det blir tävlingsuppehåll i februari.
Jag inledde ju dagens inlägg med en hyllning (till banpersonalen) och avslutar också med en. Igår red Malva sitt första lopp någonsin. Igår på dagen för två år sedan kom hon till vårt stall som praktikant från skolan, en tvåveckors praktik var det tänkt. Hon och kompisen Embla (som just nu går på ridgymnasium i Ystad) fastnade direkt och blev kvar i stallet kan man väl säga. Alla helger och lov har spenderats hos oss och numera går Malva på ridgymnasium med praktik i vårt stall 2-3 dagar per vecka samt en del helgjobb.
Att hon har talang för detta såg vi tidigt och allt har gått mer eller mindre som på räls för henne. Så igår var det då debut som amatörryttare och hon blev tvåa med en på förhand otippad häst. Egentligen var det inte andraplatsen som var det viktigaste, utan hur bra hon red. Fanns ingen anmärkning på något alls, trots ytterspår så tog hon sig inåt i banan innan första sväng och sparade mark, bedömde sedan tempot perfekt och började avancera i rätt tid. Red dessutom snyggt i finishen och det syntes inte alls att det var första loppet någonsin, såå bra gjort!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1