Dagbok

Stallets dagbok

Idag kom det föga överraskande beslutet att morgondagens tävlingar är inställda. Hade det på känn i och med att det igår var ojämnt med tjällossning enligt utkommunicerat meddelande. Det där är en ju process som banan ska gå igenom när det först varit kallt och blivit tjäle som sedan ska släppa när det övergår till plusgrader. Detta är vi vana vid varje år, men inte så ofta i november/december utan det brukar ju vara när våren är i antågande. 
Nu är ju inte jag på något sätt banexpert, men det borde ändå i just det här fallet vara en fördel att vi inte har salt i banan. Så klart hade salt varit bättre när det var kallt, men nu när tjälen släpper så är banan verkligen djup, geggig och blöt och varje år säger de som jobbar med banan att saltet gör att det tar lång tid innan banan torkar upp. Nu borde den ha bättre förutsättningar att torka upp fortare om jag förstått det rätt.
Positivt är att de tror det är god chans att banan hunnit bli bra till på onsdag och att de då siktar på att köra både morgondagens tävlingar och de lopp som redan är utskrivna på onsdag. Det blir då som en dubbeldag med 12 lopp istället för planerade 4 lopp vilket är en jättebra idé. Slutligt besked om detta kommer på måndag, men det verkar lovande att det ska fungera.
Idag var det inplanerat snabbjobb för åtta hästar, men efter allt regn (även idag kom det litegrann) så var rakbanan fortfarande ganska blöt. Så jobben får vänta ett par dagar och istället blev det lagom lugnt tempo för samtliga turer, inte så himla spännande kanske. Man måste dock anpassa sig efter banförhållanden och vädret går inte så mycket att göra något åt (tänk vad bra om man kunde det...).
Så nu får det bli en lugnare helg utan tävlingar även om jag så klart mycket hellre hade velat ha starthäst imorgon. Dagens inlägg avslutas med ett litet filmtips (eller ett boktips), ikväll på TV4 kl 21.35 visas den mycket bra filmen Livet efter dig (Me before you), se den om ni har möjlighet. Den är baserad på den ännu bättre boken med samma namn som är skriven av Jojo Moyes, en av de bästa böcker jag någonsin läst. Trevlig helg på er!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1