Dagbok

Stallets dagbok

Även idag var dirttracken stängd för preparering och det blev träning på rakbanorna. Båda banorna kändes likvärdiga när jag gick på dem och första turen gick första rundan på den ena och andra cantern på den andra och ryttarna tyckte också att det inte var någon skillnad på dem. Därför reds varje tur där det för tillfället passade bäst, vilket också gjorde att i de turer där några skulle gå fortare än andra så kunde de dela upp sig på två banor och det fungerade finfint.
Ett snabbjobb blev det och det var Beach Road One och Approach som gick tillsammans och det blev ett mycket bra upplägg, perfekt för båda hästarna som bägge såg jättefina ut. 
I övrigt var det en del extra goda canters, de som gick raskast var Light Treading och Label Black tillsammans samt Chizhou, Shylock och Kew Bridge tillsammans. Det är lite trångt att gå många ihop på rakbanan som ju är betydligt smalare än dirttrackbanan, men samtidigt är det nyttig träning för hästarna att gå tätt ihop utan någonstans att flytta sig. Samtliga hästar såg starka och bra ut.
Förutom dessa var det en del canters i mellantempo eller lugnare. En häst som alltid glänser även när han går lugnt är Australian Open, vilken fantastiskt fin häst det är!
Vi jobbade också med åringarna som vanligt. A Ragman och Eye for an Eye cantrar på rakbanan och de är hur fina och stabila som helst. Nästa steg är att testa stora banan så småningom, men det är ingen jättebrådska med det. De cantrar inte varje dag nu utan är ibland ute och travar eller har en extra ledig dag, man får inte glömma att det ännu är unghästar som nyss kommit in i träning. 
Dhakota och den odöpta franska hingsten har kommit ungefär lika långt i inridningen. De är jätteduktiga med tömkörning och styrning och nu har själva inridningen inletts. Tobias har suttit på dem några gånger och de har börjat ridas runt litegrann, men ännu bara med ledare. Härifrån brukar det dock gå ganska fort innan de är ute på tur och kan både trava och galoppera under ryttare.
Idag vid lunch kom besked om att morgondagens tävlingar på Jägersro blir inställda och flyttas till på måndag istället. Inte så överraskande eftersom vi hört att det är kallt i Malmö och att banan är frusen. Vi hade Beach Road One anmäld där i Skånelandlöpning, men valde till slut att starta honom hemma den 5e istället. Hade vi valt Jägersro så hade vi åkt idag dit, så kändes ganska bra att vi slapp massa strul med det där. Nu hoppas vi plusgraderna återvänder både där och här i Stockholm!
Imorgon tänkte jag uppdatera med nya bilder igen, blir både tränings och tävlingsbilder samt att jag också tänkte sätta in lite bilder från besöket på Gulfstream Park.

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1