Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det tre hästar som jobbade och några raskare canters. De som gick jobb var Approach ensam 800 meter och det gjorde han mycket bra, han såg stark ut hela vägen och han har verkligen en fin och vägvinnande aktion när han sträcker ut över upploppet.
Samtidigt gick Chizhou sitt första snabbjobb och hon hade med sig Shylock som sällskap och sparring. De började i lugn canter för att sedan öka upp tempot från 600 och komma igång lite. Därefter gick de fort över upploppet och de fick ett ganska lätt jobb vilket jag tycker var bra när det var första gången hon gick fort. Vissa hästar förstår direkt och andra tar tid på sig, men hon verkade fatta på en gång vad hon skulle göra. Hon har bara på de senaste veckorna utvecklats enormt mycket och ser klart redo ut för mer träning. Tror inte det dröjer så himla länge innan det blir kval för henne.
Dessutom gick Stureplan och Bright Light i friskt tempo en och en och båda såg toppenfina ut. Bright Light har verkligen vaknat till av sitt kval och han är på gång mot debut inom kort.
I övrigt var det några som cantrade lite lugnare och även de skötte sig bra. 
Sedan jobbade vi med åringarna också, A Ragman och Eye For An Eye har hittills ridits en och en och de har cantrat en hel del på rakbanan. Idag gick de ut på tur tillsammans och det gick hur bra som helst. Det är en stor fördel när fler åringar kommer igång så de kan träna ihop.
Dhakota har inte varit den enklaste hästen i början att lära saker, stark vilja på honom. Men igår och idag så är det som att han har lärt sig och accepterat allt, han har verkligen coolat ner sig och är helt annorlunda. Så idag blev det premiär att sitta upp på honom och han skötte sig exemplariskt faktiskt, jätteskoj!
Den odöpta franska åringen är suveränt fin och han har nu kommit en bra bit i inridningsprocessen. Han är van vid sadel och duktig med tömkörningen, han har nu börjat träna styrningen även ute på området och han förstår direkt. Så roligt att se alla unghästarnas snabba utveckling!
Imorgon är det tävlingar igen och då har vi en kvalhäst och fyra starthästar, dock i två lopp. Har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1