Dagbok

Stallets dagbok

Lördagar är ju som ni vet den trevligaste dagen i stallet med mycket folk på plats och idag på fikat var det smockfullt runt bordet. Vi firade onsdagens segrar och speciellt Space Dragons vinst med en fantastisk tårta i hans dressfärger, såå snygg och dessutom supergod! 
Efter gårdagens raskare träning så var det lite lugnare tempon som gällde idag och hästarna skötte sig bra och såg smidiga och fina ut.
Jag utlovade ju rapport om åringarnas framsteg:
A Ragman var den som kom in först i träning och han är en fantastiskt cool häst med massor med utstrålning. All träning så här långt har gått som på räls och idag gjorde han debut ute på rakbanan och hade inte ens med sig en förhäst utan gick helt ensam och skötte sig hur proffsigt som helst. En väldigt klassig typ!
Eye for an Eye köpte vi på svenska auktionen och hon har spännande hingsten Wilshire Boulevard som pappa och har dessutom flera syskon som håller bra klass. Inridningen har gått strålande så här långt. Hon rör sig väldigt spänstigt och fint och är även hon lättlärd och lyhörd. Hon har börjat ridas ut på tur och både travar och galopperar. Hon och A Ragman kommer kunna träna tilllsammans inom kort.
Dhakota har bara varit inne i träning i drygt en vecka. Han har nu lärt sig longering och vi har också påbörjat sadelträningen, har lagt på sadeln i boxen och dragit sadelgjorden runt magen men utan att spänna fast den än. Det kommer vi börja med efter helgen och första gången man sätter fast sadeln är alltid spännanade då man inte alls vet hur hästen kommer reagera. När han kom in var han lite svår först eftersom allt var nytt, men han har redan lugnat ned sig och är nu harmonisk och verkar trivas fint. Han är precis som sin mamma Dharawal ett riktigt muskelpaket.
Sedan väntar vi på den nya franska åringen e Le Havre och han anländer på måndag är planen. Enligt rapporter så är han en häst med ett stenhårt psyke vilket kan vara fantastiskt om det används på rätt sätt. Ser verkligen fram emot hans ankomst, ska bli så spännande att se honom!
Efter en kväll framför tvn kollandes på Breeders Cup från USA så önskar jag nu alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1