Dagbok

Stallets dagbok

Sitter här i transporten och som vanligt så är det Kurre som kör och det är Tobias och jag som åker med. Vi har våra vanliga platser, Tobias bak där man kan ligga utsträckt och sova ganska bra, jag sitter i framsätet med datorn. Den här stolen går att dra bak ganska mycket, så sova här funkar rätt så okej även om det inte direkt är som att ligga och sova hemma i en säng...
Träning och arbete som vanligt på förmiddagen och det var många hästar som tränade på idag.
Raskast gick House in Order, Perfect Girl Ester, Daxios, Himalaya, Approach och Beach Road One, de gick allihop i rejält friska tempon men väl i hand allihop.
Även Bright Light och High Max gick i ganska bra tempo och båda två är på gång mot kval nu under oktober om allt går enligt plan.
Light Treading är nu igång för fullt med träningen igen efter halsoperation och hon ser så fin ut nu så det ska bli väldigt spännande att se henne tävla snart igen!
De som startade förra veckan och som startar igen på onsdag var bara ute och joggade lugnt och det gjorde även Stureplan som ser strålande fin ut.
Roligt var att se Power of Attorney som ju kvalade i onsdags. Han är en väldigt smart häst som har lite av en Tjuren Ferdinand-mentalitet, han hetsar inte upp sig i onödan och är otroligt cool. Han verkar dock ha vaknat till av det där kvalet, idag skulle han bara jogga lugnt var meningen, men när han kom in på upploppet var han såg taggad att han stack iväg över upploppet och runt svängen. Bara skoj att se att han börjar vakna till på allvar!
Vi jobbade naturligtvis också med åringarna och A Ragman kan vi snart hoppa upp på. Vi hänger nu på honom och skrittar på stallgången och på måndag gissar jag att vi kan sitta upp på honom. Eye For An Eye har redan lärt sig tömkörning och är mycket duktig med styrningen, hon tömkörs runt på området och förstår allting direkt.
När alla hästar var färdigtränade så väntade stallarbetet med skötsel av hästar och annat samtidigt som själva packningen inför resan inleddes. När sedan Kurre anlände med transporten så lastade vi in all packning och foder där och hade allt förberett. Vid lunch fodrades alla hästar som vanligt och så stängde vi stallet en stund så de hann äta och få en liten stund i lugn och ro innan vi lastade och begav oss iväg. Kl 13.30 kom vi iväg och vi bör vara framme ca kl 20.30 vilket faktiskt är en helt okej tid. Under sommaren när det var varmt blev det ju oftast att vi körde när det var svalare framåt kvällen och då var vi framme någon gång mitt i natten, så detta är ju nästan lyx...
Har uppdaterat med kommentar angående deras chanser imorgon och det hittar ni som vanligt under fliken Starter (& Resulltat).

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1