Dagbok

Stallets dagbok

Så har vi då gjort hingststallet idag och det gick faktiskt ännu smidigare än igår. För det första så var ju redan själva högtryckstvätten på plats direkt på morgonen, så vi behövde inte vänta in den utan kunde börja direkt. För det andra så lärde vi oss igår mer om vad som tar tid och hur vi gör bästa upplägget för att bli så effektiva som möjligt.
Nu är det alltid lite svårare när det är hingstar man har att göra med eftersom några av dem inte kan gå i walkern bredvid någon annan häst utan behöver tomrum runt. Det gjorde att det behövde planeras lite extra hur alla skulle gå ut, men med hjälp av hagarna samt att några kunde ridas under tiden och sedan byta plats i walkern med de som skulle ridas nästa tur så löste det sig.
Nu är de två stora stallen avklarade och det känns jätteskönt att ha det klart! Återstår mittendelen mellan stallen, där vi har foder och sadelkammare bl a och det är ett mindre jobb som är inplanerat till torsdag. 
Sedan har vi kvar utestallet samt de boxar vi hyr i stallet bredvid, men de kommer vi vänta med i tre veckor. Den 18 oktober är det en tävlingsdag med flera större lopp där vi har hästar med och innan dess vill jag inte göra några omflyttningar. Efter den tävlingsdagen kommer vi flytta in de hästar som nu står i uteboxar och göra plats till åringar där istället, så då är det ju både enklare och bättre att tvätta utestallet när det är tomt och det gäller även för de andra boxarna vi hyr. Allt ska bli fint och rent!
Precis som igår så var det träning under tiden vi tvättade, men också efteråt och hästarna skötte sig mycket bra. Vi har gjort en större ändring i upplägget av träningsrutinerna och jag tycker hittills detta verkar fungera mycket bra och det känns väldigt positivt.
Igår var det anmälningar till nästa tävlingsdag som är den 3 oktober, dvs nästa onsdag. Då blir det kval för Power of Attorney och Perfect Girl Ester samt start för Haweswater, Shylock, Label Black och Space Dragon, så det blir många som kommer ut då.
Imorgon är banan stängd, men vi kommer träna en del på rakbanan istället.

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1