Dagbok

Stallets dagbok

Flera snabbjobb idag var det:
Daxios- gjorde sista finslipningen inför söndagens Derby. Han gick en canter i raskt tempo direkt från bortre långsidan och sträckte sedan ut i full fart över upploppet. Jag tycker han är i så bra form han bara kan vara nu, alla förberedelser har gått perfekt enligt plan. Nu väntar några dagars rutinträning innan det är dags för resa till Norge på lördag.
Kew Bridge och Australian Open- gick 800 meter fort men det blev en ganska snäll öppning runt svängen för att sedan gå betydligt fortare sista 400. Båda gjorde detta på ett mycket bra sätt med full styrka hela vägen.
Beach Road One och Power of Attorney- jobbade dryga 600 meter tillsammans och båda hästarna är på gång mot kval. Beach Road One bör kunna kvala ganska snart, något ytterligare snabbjobb så... Power of Attorney är mera av en stayer och visar styrka i längre arbeten, därför är det bra för honom att ibland även jobba på i kortare jobb i full fart för att också få upp lite speed.
Himalaya och Shylock gick tillsammans i ett längre arbete från bortre långsidan. De var i hand hela vägen, men det gick ändå undan. Båda startar inom kort (den 4e respektive 8e) och de ser fina ut bägge två.
Utöver de riktiga snabbjobben var det roligt att se High Max och Perfect Girl Ester öka på över upploppet, båda gjorde det med mycket mersmak och de har kommit igång bra den senaste tiden.
Också skoj att se hur fin Approach såg ut tidigt på morgonen i en lite extra rask canter, han flöt fram så lätt och utan ansträngning. Han har alltid haft bra sträck i steget, men det känns lite som att han nu har börjat hitta hur han ska röra sig på ett maximalt sätt utan att ta i mer än han behöver. Tvååringar kan ibland ta tid på sig innan de lär sig hur de ska galoppera för att det ska bli så effektivt och lätt som möjligt och han verkar ha hittat det till fullo nu.
Det blev en strålande bra träningsdag där även de jag inte nämnt nu gjorde fina träningsrundor, mycket nöjd med hela dagen!
Imorgon är det tävlingar på lunchen och vi har tre starthästar. Har uppdaterat som vanligt med kommentarer angående deras chanser och ni hittar detta under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1