Dagbok

Stallets dagbok

Som utlovat kommer här en liten statusrapport på de hästar jag inte redovisade i lördags, dvs de som inte är två år:
Himalaya är anmäld till den 4 september över 2100 meter, vilket egentligen är i kortaste laget. Därefter siktar vi på start i ett längre lopp i Norge alternativt på Bro Park. Helst vill han ha distans som är extra lång, desto längre desto bättre kan man säga.
House in Order startar på onsdag och är sedan anmäld i samma lopp som Himalaya, både den 4 september och i Norge två veckor senare. Han är ganska allround på distanser från 1600 meter och uppåt vilket är en fördel när man ska välja lopp.
Stureplan har haft flera stopp i sin träning, men vi siktar nu på att göra några starter under hösten med honom.
Shylock siktar på start den 8 september och därefter Breeders knappa två veckor senare. Han ser ut att ha utvecklats mycket under det uppehåll han har haft. Han har gjort två starter som valack och vunnit båda, så det ska bli spännande att se honom tävla igen snart.
Space Dragon har vi minst sagt väntat på länge och nu börjar det äntligen närma sig kval och start, han jobbar mycket trevligt.
Haweswater startar på onsdag och har flera lämpliga uppgifter efter det, hon gillar gräs bäst men fungerar också bra på dirttracken. Även om hon är en enkel häst så är hon en kämpe.
Global Boxticker startade i Derby Trial och där packade han ihop rejält och det visade sig efteråt att han hade infektion, det var så det upptäcktes att vi hade fått in halsinfektion i stallet. Han har tagit tid på sig att bli frisk och det satte sig även i kroppen på honom, men nu är han på gång igen och det här är en häst som kan mycket.
Label Black har haft mycket problem både med sin kropp och sitt självförtroende, men nu är känns det som att vi hittat rätt och han siktar på start i september. Det är lite av upp till bevis för honom nu under kommande starter, han är ju så fin så vi hoppas att han ska kunna visa det i lopp också.
Light Treading har förmodligen haft andningsproblem i sina starter och vi ska göra en kontroll på vad exakt det är och om det behöver åtgärdas. Hon glänser i träning och vi vet att hon kan massor, men fungerar inte andningen så fungerar det inte heller när det blir tävling och maxprestation.
Mr Tooma Global siktar på Breeders och startar nu på onsdag i Breeders Trial. Han är också bl a anmäld i Norska Breeders som rids i början av oktober.
Daxios startar i Norsk Derby på söndag och därefter siktar vi på Norsk St Leger några veckor senare, mycket spännande!
Idag var det anmälningar till den 4 september, vilket är en tisdag kväll. Då har vi Kew Bridge i Amacitalöpning, samt också House in Order och Himalaya i samma lopp. Det är sedan tävlingar även lördagen (den 8e) den veckan, men det anmäls först nästa vecka.
Avslutar dagens inlägg med något helt annat, inte så hästrelaterat. Jag har ju en relativt lång bilresa varje dag fram och tillbaka till Bro Park och då är det bra att passa på ibland och lyssna på årets sommarpratare (Sommar i P1). Planen är att lyssna på alla (tror det är knappa 60 stycken) och än har jag inte ens hunnit med 20 stycken, men det är trevlig och väldigt intressant lyssning med väldigt olika ämnen. Häromdagen var det Peder Fredricson jag hörde på och det var så klart extra roligt när det är hästar och tävling, rekommenderas varmt! Idag hörde jag på Sara Danius och det sommarpratet ska man inte missa. Istället för inspelat som de flesta andra så läste hon sin text i direktsändning. Vilken cool och stark person hon är, väldigt imponerande! Alla sommarprat finns på nätet, väldigt bekvämt och enkelt.
Imorgon är det träning som vanligt med en hel del snabbare arbeten!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1