Dagbok

Stallets dagbok

Mycket trevlig lördag med många ägare på plats och mestadels rask träning. Redan till första turen kl 6.30 var sex stycken olika ägare redan på plats, något av ett rekord tror jag. Därefter kom fler personer in vartefter och det var full aktivitet hela förmiddagen. Det blev inte heller sämre av att flera hade med sig dricka och diverse godsaker så det blev sedan lyxfika med lax, philadelphiaost mm, hur gott som helst och det är ju extra trevligt när både köket och uteplatsen är fullpackad med folk!
Hästarna tränade på utmärkt:
Första turen var det något lugnare tempo som gällde och det var High Max, Kew Bridge, Light Treading och Bright Light som reds.
Daxios gick en frisk canter med en extra ökning över upploppet och han såg stark ut hela vägen.
Australian Open, Beach Road One och Sharp Eye gick alla tre tillsammans i mellantempo, tre fina hästar som alla är på väg uppåt i träningen även om de har kommit lite olika långt. Australian Open har ju nyligen kvalat och siktar på debut om några veckor medan de övriga två först ska kvala vilket inte borde dröja så länge.
Label Black och Mr Tooma Global jobbade tillsammans där de ökade från 800 och gick helt fort från 600, blev ett mycket bra jobb för båda. Mr Tooma Global har Breeders som sitt huvudmål men först ska han starta i Breeders Trophy Trial den 22a. Label Black får vänta ett par veckor ytterligare innan det är dags för start för honom och efter diverse problem som nu är åtgärdade så är det lite av upp till bevis för honom.
House in Order och Shylock gick en extra rask canter från bortre långsidan, skulle säga att det var i det närmaste snabbjobbstempo hela vägen. House startar igen den 22a och han ser toppenfin ut och gör sin träning hur starkt som helst. Shylock har några veckor kvar till start, men har verkligen kommit igång bra den senaste tiden.
Haweswater tränar för det mesta ensam eftersom hon är så entusiastisk och ligger på rejält. Oftast när hon ska gå i sällskap så slutar det ändå med att de delar upp sig eftersom hon blir för stark. Idag började hon i ganska gott tempo som ökades mer vartefter och det gick raskt över upploppet.
Space Dragon och Power of Attorney gick tillsammans där de började i ganska gott tempo och sista 600 ökade de ytterligare och var uppe i nästan snabbjobbstempo. Båda hästarna hästarna behöver några snabbjobb ytterligare och därefter är det dags för kval.
Chizhou och Perfect Girl Ester har ännu inte kommit upp i några riktigt raska farter men har ändå gjort stora framsteg i träningen och är båda mera redo nu för att öka träningen. Idag gick de lugnt till en början men ökade till mellantempo från sista sväng och gjorde det utmärkt.
Efter att dagens arbete var avslutat så var det full fart hemåt som gällde för att hinna se PA Gråberg rida Shergar Cup på Ascot. Otroligt roligt att han vann ett lopp, vilken känsla det måste har varit för honom att vinna på den banan och med all den publiken på plats, verkligen stort! I sista loppet blev PA trea och slagen bara med en hals efter ett lopp där han letade lucka mest hela vägen. Så nära att det blev seger även där!
Nu önskar jag alla en trevlig fortsättningen på helgen!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1