Dagbok

Stallets dagbok

Blandat idag med en hel del raskare träning för några och så här såg dagens träning ut:
Tur 1: Global Boxticker, Kew Bridge och Australian Open gick alla en lugn joggingtur.
Tur 2: El Gran Mago gick lugnt två varv. Han kom in i träning häromdagen när Striker åkte hem till sin ägare för att bli ridhäst. Hon äger båda dessa hästar och El Gran Mago vill hon antingen sälja som ridhäst, hinderhäst eller behålla som hinderhäst i andelar. Hos oss ska han vara ett tag för att få lite grundträning, uppbyggnad inför framtiden vad det nu än blir. Han är en jättefin häst som ju en gång i tiden vann Breeders på Täby Galopp och har också startat en del på hinder. Första dagarna så verkade det som att han trodde att han skulle starta, men nu har han landat mentalt och är lugn och fin.
I  samma tur reds också Stureplan som cantrade på ordentligt igår och gick snäppet lugnare idag. Även Chizhou och Perfect Girl Ester reds och de gick tillsammans där de började lugnt och mot slutet tog upp tempot lite mer.
Tur 3: Approach gick en canter i gott tempo ensam medan High Max och Beach Road One gick i mellantempo tillsammans.
Tur 4: Daxios gick i raskt tempo och i samma tur reds också Space Dragon och Shylock som började i mellantempo men ökade hela vägen och redan innan svängen var de uppe i frisk fart som ökades lite ytterligare över upploppet. 
Tur 5: Light Treading gick ett snabbjobb över 600 meter, bara som en liten luftare inför söndagens start och det gick undan hela vägen. I samma tur cantrade Label Black i mellantempo som blev något raskare sista biten. Han skulle ha tränat med Sharp Eye, men han hade tappat en sko och fick avstå dagens träning i väntan på att få på den igen.
Tur 6: Himalaya och NN började i mellantempo, men ökade nästan direkt till god fart och cantrade på tillsammans. I samma tur reds också Bright Light som gick snäppet lugnare, men såg väldigt på hugget ut och ville gå mera.
Förutom dessa turer och allt vanligt arbete i stallet så hann vi också med en tur till Mälarkliniken för att få på specialskor till Mr Tooma Global som ska få testa det och det ska bli väldigt spännande att se.
Imorgon är det då tävlingar igen och då är det kval för Australian Open och där kommer Approach gå med som sällskap eftersom den andra kvalhästen ska strykas fick jag nyss veta. Vi har också Kew Bridge som gör sin andra start efter en fin debut. Se närmare kommentarer under fliken Starter (& Resultat)

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1