Dagbok

Stallets dagbok

En intensiv lördag med mycket träning och mycket folk på plats. Att solen skiner hela dagen gör ju inte dagen sämre även om vi verkligen skulle behöva lite regn snart.
En hel del hästar tränade på och det var sista finslipningen för Global Boxticker inför hans start i Svenskt Derby Trial på torsdag. Dagens upplägg blev en ordentligt rask canter bakom andra hästar och sedan öka ännu mera från 600 och passera dem för att sedan gå helt fort ensam in över upploppet. Han gjorde detta precis på det sätt vi hade hoppats och han såg fin och stark ut. Nu är han så förberedd han kan vara träningsmässigt, så nu får vi se hur han reser och hur han trivs på Jägersros bana.
Även mycket nöjd med övriga hästar som tränade på idag, det såg bra ut och det är många som är på gång att bli startklara nu. Vi har ju ännu inte haft så väldigt många som har startat, men det kommer betydligt fler starthästar ganska snart och det känns ju både spännande och roligt.
När vi var klara vid lunch så hade några av våra trevliga ägare lite spontant åkt och handlat. Först anlände glass som var precis vad man ville ha efter en varm arbetsdag. Det dröjde sedan inte länge förrän vi serverades sillunch med goda tillbehör (och då menar jag inte snaps...). Trevligt att avsluta veckan med en gemensam lunch, helt perfekt! Dock så varmt att vi faktiskt valde att sitta inne och äta där det var betydligt svalare, det är helt klart dags att investera i ett par parasoll på uteplatsen.
Extra tur var det att det blev lunch och att vi därför var kvar längre än normalt. Efter lunchen var slut och vi tog en runda och kollade till hästarna så märkte vi att den ena av våra nya hästar från Irland var irriterad över något. Detta var den ännu odöpta hingsten e Authorized. Det märktes att något störde honom och efter att ha kollat av honom lite så kom vi fram till att det nog var magen som spökade. Har en häst riktig kolik så är det mera tydliga symptom, detta kanske bara var början på kolik eller lite magknip. Eva, en av våra ägare, är utbildad veterinär och även om hon inte jobbar som det nu så var hon till bra hjälp för att bl a kunnna lyssna på hans mage lite mer noggrant. Efter att också ha konsulterat vår veterinär på telefon, lite promenader över området mm så släppte det och han verkade bra igen. 
Så det var ju till stor hjälp att vi kunde få igång hans mage så snabbt innan det blev något stopp i den och under kvällen rapporterades allt bra och han mådde fint. Det har ju så klart blivit mycket omställning för båda nya hästarna med alla resor och foder så det är inte så konstigt att man kan få en reaktion, skönt att det gick över fort.
Imorgon är det tävlingar på Bro Park, men vi har faktiskt ingen som startar, vi laddar för torsdag på Jägersro istället och sedan storloppsdag nästa måndag på Bro Park, den 18e.
Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1