Dagbok

Stallets dagbok

Nu är det verkligen sommar, till och med jag som är frusen av mig tycker det är varmt. Det gick verkligen snabbt från det att vintern släppte helt till att det blev sommarvärme, våren flög förbi. Idag var det till och med så pass varmt att vi inte kunde ha på dem tunna stalltäcken inne trots att det är sval luft där, det var verkligen riktig sommarhetta.
Det var träning som vanligt idag och en hel del blandat, några som cantrade på lite mera. Hästarna ser starka och fina ut och den relativt nylagda dirttracken verkar de trivas utmärkt på.
Global Boxticker kastrerades ju dagen efter sin seger och läkningen har verkligen gått strålande. Det är inte ovanligt att man måste ge någon penicillinkur eller liknande för att det kan bli infekterat trots minutiös skötsel, men peppar peppar så har såren så här långt knappt svullnat alls.
Ännu mera glädjande är att han har ändrat sig till sättet redan, han är inte alls lika svårhanterlig och när han tränar är han betydligt mera fokuserad framåt. Känns mycket lovande och jag tror detta var rätt tid att kastrera. Han har behövt sina hingsthormoner över vintern för att bygga upp sig muskelmässigt, men som valack kommer han att visa sin kapacitet på ett helt annat sätt, det är jag säker på. Han mår säkerligen betydligt bättre som valack också, han är lugnare och mera harmonisk redan i sättet. Hans nästa lopp blir inte förrän den 14 juni på Jägersro, då är det Derby Trial. Jag vill ge honom tiden nu att hinna få full effekt av kastrationen och gå "all in" på att kvala in till Derbyt. 
Apropå Derby så är det ju Norska Derbyt som är huvudmål för Daxios och han ska testa banan där den 31 maj. Han ser fortsatt fantastiskt fin ut i träningen och vi är supernöjda med honom, idag gick han i ganska gott tempo och han har verkligen styrkan, han blir väldigt sällan trött.
Imorgon är det startanmälan till nästa onsdag, en dag tidigare pga att det är röd dag på torsdag (då det ju också är tävlingar). Normalt sett så har vi ju lugn dag på onsdagar, men imorgon är banan öppen till kl 10 medan den på torsdag är stängd för preparation inför loppen. Vi kommer därför rida ungefär hälften imorgon och resten på torsdag på rakbanan, så delar vi på det.
Har uppdaterat idag med nya bilder både från träning och tävling, kolla in alla bilder under fliken Veckans Bilder!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1