Dagbok

Stallets dagbok

Så var det maj då även om det just idag inte direkt var jättevarmt utan mera regnigt och småkallt. Men med maj närmar sig verkligen sommaren och det är inte långt tills storloppssäsongen drar igång, ser verkligen fram emot det. Jag hoppas och tror att vi har många hästar som kan vara med i de stora loppen under året och inte minst på två och treårssidan.
Lite raskare träning för några idag där Himalaya, Mr Tooma Global och Akoya var de som gick raskast och gjorde det bra. Även övriga hästar såg fina och starka ut och dagens träning gick bra. 
Vi har också påbörjat träningen av Chizhou igen efter att hon har växt rejält under en längre tid. Den träningen har inletts sedan några veckor med longering som utökats mer och mer, idag blev det också en liten ridtur efter longeringen. Det har varit viktigt att hon fått den här tiden på sig, det är ingen idé att träna när en häst är inne i en så akut växtprocess utan det är bara att ha is i magen och avvakta. Så det känns roligt att hon börjar komma igång mer och mer nu.
Efter avslutat arbete idag hade vi tränarmöte där jag innan hade bestämt för att hoppa av som ordförande för Tränarföreningen, ett beslut som växt fram mer och mer. Ni som läser här regelbundet kommer kanske ihåg att jag för ett tag sedan utgick ur Stockholms Galoppsällskaps styrelse? Jag skrev då att jag vill ägna min tid åt hästarna och träningen samt allt runt omkring det och att alla andra uppdrag tog för mycket tid och energi, att det var dags att rensa lite.
Att vara ordförande för tränarna innebär en massa merjobb och krav och det känns nu oerhört skönt att slippa det efter närmare 2,5 år på den posten.
Jag har nu några åtaganden kvar som medlem i Fullmäktige, representant i Tävlingskommittén samt i Samrådsgruppen men detta kräver inte alls lika mycket tid i anspråk som de två övriga två. Än så länge kvarstår jag i dessa, men även det får tas under utvärdering eftersom jag vill lägga fokus och tid på det som är viktigast och göra en total satsning på det.
Imorgon är det tävlingar på lunchen med två starthästar och en kvalhäst (med sällskap). Jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat)!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1