Dagbok

Stallets dagbok

Seger idag igen, fantastiskt! Jag är så tacksam över den här inledningen på säsongen och bara hoppas att vi kan fortsätta så här bra. Jag vet att jag har tjatat en hel del om vår grundträning under vintern, men ser man tillbaka några månader så var det en ganska "oglamourös" tid då hästarna skulle ridas i långa och lugna pass varje dag och det var snö och kallt och inte särskilt spännande. Det känns ganska bra att tänka tillbaka på den tiden nu och se att det jobbet verkligen betalade sig.
Idag var det då Global Boxticker som äntligen fick sin efterlängtade seger efter tre raka andraplatser samt en tredje i debuten. Trots att han vann så hann det inte gå många minuter innan vi trots allt bestämt oss för att kastrera honom, vilket kommer att ske redan imorgon. Han är inte fokuserad och tar i för fullt utan är mera upptagen med de andra hästarna.
Han var också väldigt jobbig och vild i ledvolten och han slösar mycket energi i onödan där. Jag vill ge en eloge till Tobias som rider och sköter honom varenda dag trots att "Boxen" inte direkt är särskilt lätthanterlig.
Dagen var kanonbra för övrigt också, Striker tvåa i sin Sverigedebut trots att han var väldigt lätt tränad inför detta. Även Haweswater var tvåa efter en helt fantastisk spurt, där var det lite surt att hon inte hann fram, hon var målfotoslagen och hade det varit ett enda steg till så hade hon hunnit förbi. Tailwind behövde loppet och kommer igen nästa gång med lopp i kroppen. 
Fyra starter idag med en seger och två andraplatser får man minst sagt vara nöjd med. Nio starter i år med tre segrar och tre andraplatser är vi så klart minst sagt nöjda med!
Har uppdaterat med närmare kommentar angående hästarnas insatser och det finns som vanligt under fliken (Starter &) Resultat!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1