Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Söndagen 9 Maj

Lopp 3 Järnhandicap 2350 m dt:
High Max- Ulrika Holmquist

Lopp 7 Sunday Special 1200 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark

Resultat

Bro Park Onsdagen 5 maj

Lopp 5 Treårslöpning 1600 m dt:
Snowfoot- Andreas Tapia Dalbark
Det var många plus och minus på den här insatsen där han försmädligt blir tvåa med samma tid som vinnaren. 
Om vi börjar med startboxlastningen så var det så klart skönt att han gick in. Dock hade vi trott och hoppats på att han skulle göra det betydligt enklare och utan strul. Ska man ändå se det positivt så klarade han mentalt att det blev lite stress och press, när personalen tryckte på så gav han med sig och gick in. Det känns ändå för osäkert varje gång och vi måste jobba vidare med detta helt klart.
I loppet sitter han enkelt joggandes hela loppet utan lucka, han hade kunnat ta sig ut 1000 kvar (vilket hade varit väl tidigt...) men inte efter det. Det finns en lucka precis in på upploppet, men den stänger Elione Chaves till fort. Man kan inte kalla det trängning även om han går inåt, det är helt enkelt racing och otur för vår del. Andreas får då ta upp och gå ut och det är först sista biten över upploppet han kommer ut, men då går det fort! Imponerande vilken speed Snowfoot har och hade det bara varit några meter till eller att han kommit ut 50 meter tidigare så hade han vunnit. Surt så klart, men utan tvekan har vi en häst med massor av kapacitet, det här är inte ens hans distans utan han är mer av en stayer egentligen.

Bro Park Onsdagen 28 April

Kval 800 m dt:
Snowfoot- Gustavo Solis
Han gick rakt in i startboxarna och var långt före övriga i kvalet. När han kommer så ensam som han var nu hela vägen så blir han ganska ofokuserad och vinglade, han går så himla lätt hela vägen. Han är ingen enkel häst, men väldigt kapabel. Nu startar han nästa vecka och vi hoppas han sköter sig. 

Lopp 1 Järnhandicap 2100 m dt:
High Max- PA Gråberg
Han gjorde ett bra lopp med en stark avslutning och blev tvåa, hals från segern. Det gick fort därframme i front och han satt en bit bakom fint i hand och trots hög vikt (65 kg) så ökade han över upploppet och hade det varit 20 meter längre så hade han hunnit förbi. 
Vi är jättenöjda med det här loppet även om det så klart är lite surt att han var så nära vinst. Han startar igen den 9e i ett liknande lopp.

Lopp 3 Bronshandicap 1200 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Äntligen seger! Han har ju presterat på topp i varenda start, men det har nästan gått troll i att han blir tvåa varje gång, nu kom årets första seger väldigt välförtjänt. 
Vilken härlig häst han är som alltid gör sitt bästa och startar på hela tiden med samma fina form.
Han köptes för att bli en andelshäst, men så märkte vi att han behövde halsopereras och i det läget kändes det som en tråkig start för nya ägare. Så då blev det istället att vi behöll honom själva. Även om det då tog lite tid innan han kom till start så är han nu en väldigt rolig och nyttig häst att ha. 
Han kommer starta i Sunday Special den 9e.