Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Onsdag 31 Maj

Lopp 3 Guldhandicap 1600 m dt:
Stureplan- Maikel Narvaez Bravo
Han har gjort två starter i år med en andraplats och en seger, båda starterna i vintras. Nu blir det då första starten för våren och lite andra förutsättningar med en snabbare bana. Sture har dock presterat bra på i stort sett de flesta dirttrackbanor, så det bör inte påverka särskilt mycket. 
Han är väl förberedd träniningsmässigt och har verkligen sett fin och stark ut. 
Ett på pappret jämnt och öppet lopp där i stort sett alla kan vinna. 

Lopp 4 Bronshandicap 1600 m dt:
Sandstorm- Andreas Tapia Dalbark
Han årsdebuterade i Göteborg och det var hans första tävlingsresa. Han skötte sig bra under själva resan och övernattningen, men under tävlingsdagen när det var full aktivitet på stallområdet så blev det lite för mycket för honom och han stressade upp sig och brände ganska mycket energi. 
Vid startboxlastningen så blev det lite rörigt när en häst kröp under grindarna och när sedan Sandstorm till slut kunde lastas in så blev det utan den huva han brukar använda vid startboxlastningen. Det i sin tur gjorde att han blev bråkig när han kom in och tappade start med flera längder. Efter att ha legat längst bak avancerade han i svängen, men orken tröt sista biten. 
Nu har han lopp i kroppen och förhoppningsvis fungerar startboxlastningen enligt plan den här gången. 
Han har sett strålande ut i träning, men trots det är det underlaget som är ett litet frågetecken hur det passar. 
Hans chanser hänger absolut mest på om han får ett passande upplägg på sitt lopp samt hur han fungerar på dirttrack.

Lopp 6 Silverhandicap 1200 m dt:
Sharp Eye- Christopher Roberts
Efter två raka segrar i enklare lopp med högre vikt klev han upp till silver och blev trea näst senast. Förra veckan var han tvåa och då var distansen 1400 meter vilket nog passar bättre när det är bättre klass och går fortare. 
Nu är det ett exakt likadant lopp som förra veckan men 200 meter kortare vilket då alltså får ses som en nackdel för honom. 
Motståndet är väldigt liknande förra veckan fast färre antal hästar med. Start vecka vecka är han van vid sedan tidigare och det har fungerat fint. 
Christopher passar mycket bra ihop med honom och den här gången rider han inte med övervikt vilket han har gjort de två senaste starterna även om det bara varit 0,5 kilo. 
Sharp har gjort bra lopp varje gång nu och vi hoppas på en liknande prestation här som tidigare och så får vi se hur långt det räcker. 

 

 

Resultat

Bro Park Onsdag 24 Maj

Lopp 6 Maidenlöpning 1400 m gräs:
Dharwin- Oliver Wilson

NU visade han i alla fall något av det han har lovat i träning och vann! Efter två starter där vi trott mycket på honom men där han inte presterat som vi hoppats pga orutin och annat så fungerade det nu. Ändå blev det lite trångt i starten och han hamnade näst sist, men tog sedan in mer och mer, styrdes ut över upploppet och avslutade mycket snabbt och starkt. 
Oliver sa att även om han vann så kände han att det finns mycket mer där än han visade, han är fortfarande orutinerad och tar inte i för fullt utan tittar sig mer omkring. 
Mycket glad att vi nu i alla fall börjar hittar rätt med honom, det här var bara hans tredje start någonsin och han har massor med utveckling kvar i sig. 

Lopp 7 Bronshandicap 2350 m dt:
High Max- PA Gråberg
Även han presterade på topp och vann enkelt! Det var rätt förutsättningar med distans och underlag, men en klass upp mot tidigare och det klarade han galant.
Förhoppningen är att han ska kunna ta sig ytterligare uppåt i klass framöver och det är roligt att se att han nu tog ett steg i den riktningen. 

Lopp 8 Silverhandicap 1400 m dt:
Sharp Eye- Christopher Roberts
Han avslutade vår fina dag med en stark andraplats. Det såg ut som att han skulle bli trea, men sista biten bet han ifrån ordentligt och gick ifrån till andraplatsen. Nu kunde han sitta och vänta mer, 1400 meter passar honom bättre när klassen är högre som här. 
Han kommer starta igen redan nästa vecka.