Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Resultat

Bro Park Onsdagen 18 Maj

Kval 800 m dt:
Douze Points- Franco Gonzalez Rocha
Han skötte sig mycket bra och sprang också av från startboxarna mycket bättre än förväntat. Hamnade mittemellan hästar vilket är nyttigt för honom. Han gjorde det bra och kommer ha lärt sig massor på det här kvalet. 

Lopp 1 Treårslöpning 1600 m dt:
Daytona Gold- Andreas Tapia Dalbark
Han har sett helt magisk ut i träningen, men idag var det något som inte alls stämde och han var helt tom 600 kvar. Han presterade säkert tio längder sämre än förra gången och träningsmässigt är han minst tio längder bättre än senast. Att något stoppade honom råder det ingen tvekan om och nu måste vi hitta vad orsaken är.

Lopp 3 Silverhandicap 1200 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Han klev här upp i klass och då går det per automatik mycket fortare och han hamnade därför ganska långt bak. Som banan var idag så behöver man ligga ganska långt upp så han fick lite väl mycket att ta igen. Han gjorde det godkänt utan att glänsa. Han startar igen nästa tisdag och då med högre vikt mot enklare motstånd, det brukar passa bra.

Lopp 4 Silverhandicap 1600 m dt:
House in Order- PA Gråberg
Efter två lopp som han behövt så gjorde han här en fin insats som tvåa trots att distansen är i kortaste laget. Härligt att han avslutade starkt och det bästa av allt var att han var så pigg och glad efteråt, han tyckte det var jätteskoj vilket bådar gott inför nästa start. 

Lopp 7 Bronshandicap 2350 m dt:
High Max- PA Gråberg
Andra raka segern och lika enkelt denna gång. Nu testade vi en klass upp, roligt att han klarade det så bra. Han har verkligen hittat stilen och är så stark hela vägen.
Även han startar igen på tisdag (kvällslopp med första start ca kl 17) och då får han sin gamla vikt och slipper den handicaphöjning han lär få..

 

 

 

Bro Park Onsdagen 4 Maj

Lopp 3 Järnlöpning 2100 m dt:
High Max- PA Gråberg
Vid hans förra start fick han ett oturligt lopp och blev rejält utknuffad i svängen, han var endast tre längder slagen i mål men hade tappat mycket mer än så i svängarna. 
Så visst trodde vi på bra chans här och han gjorde oss inte besvikna utan vann komfortabelt efter ett perfekt upplagt lopp av PA. 
Han är bra i den här klassen, målet i år är att han ska ta sig upp ytterligare ett snäpp i klass och det tror jag han kommer kunna. 

Lopp 4 Guldhandicap 2350 m dt:
Quagmire- Andreas Tapia Dalbark
House in Order- PA Gråberg
Förra loppet behövde han utan tvekan och som jag flaggat för redan innan så behövde han troligtvis även det här loppet. Men nu var han klart förbättrad jämfört med senast och avslutade godkänt. PA tyckte han kändes fin, men att den här sista växeln aldrig kom i.
Han är en stor och tung häst som behöver ett par lopp för att komma i form, nästa gång tror jag han är helt redo att prestera. 

Lopp 5 Silverhandicap 1200 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Han gjorde en stark årsdebut och blev mycket kort slagen trea, passerad precis på linjen. Med mindre än 100 meter kvar av loppet ser han ut att vinna, så det var lite försmädligt att sluta trea då... Men samtidigt är det hans första lopp i år och han gick i hårt tempo hela vägen, så insatsen var mycket bra. Jag tror han kommer få ett bra år i år.