Dagbok

Stallets dagbok

Idag. Äntligen! Som vi har väntat på den här dagen. Kändes nästan overkligt när vi idag äntligen kunde flytta tillbaka till vårt stall. 
Det var ju i oktober förra året vi till slut hittade att stallet hade högsta graden av mögel. Det efter att hästarna varit sjuka och haft många märkliga symptom under året. När beskedet kom var det som att en pusselbit föll på plats och man såg hela bilden, då fick vi en tydlig förklaring till allt konstigt som varit. 
Vi trodde att utflyttningen skulle vara i ett par veckor max, men här är vi nio månader senare. Jag avstår att gå in närmare på anledningen till att vi blivit stående och väntat på det här så länge, men det har liksom inte varit i våra händer kan jag i alla fall säga. 
Nu blev till slut saneringen klar och från och med i onsdags hade vi klartecken att påbörja målningen av all betong med en specialfärg som ska vara gynnande både för att hålla stallet fräscht och förenkla städning/tvätt av väggar framöver. 
Som den sanna tidsoptimist jag är så trodde jag att det här målandet skulle gå ganska raskt, men kände direkt onsdag morgon när vi väl satte igång att jag hade underskattat hur lång tid varje box tar. Vi lyckades få in en hel del hjälp och det är jag mycket tacksam för, de har gjort ett fantastiskt jobb. Jag har målat varje dag direkt när sista turen varit riden och resten av dagen, det är jobbigare än man kan tro att stå och måla, mest för ryggen. 
I torsdags kväll blev vi helt klara med ena delen av stallet (och även nästan halva andra), så igår kunde vi förbereda en stor del av inflytten i ena halvan av stallet. Resten av stallmålningen blev klar igår, så idag kunde vi efter hårt jobb på morgonen flytta in hästarna igen. Känslan när första hästarna (Gold Streak var allra första häst in) kom in i sina boxar, svårt att beskriva. 
Att hästarna är lediga imorgon passar väldigt bra, faktiskt tog den här flytten på dem mer än man kan tro mentalt. Det märktes att de var trötta av allt som var nytt. 
Att vi från och med nu är tillbaka i vårt stall är något jag får påminna mig själv om hela tiden, helt underbart! Nu är vi i mål, i ett friskt stall efter så här långt tid.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1