Dagbok

Stallets dagbok

Ännu en tisdag kväll med tävlingar. Men först träning på förmiddagen och förberedelser inför kvällen. Sedan följde några timmars vila för hästarna under lunchen och då passade vi på att ta en promenad med hundarna, äta lite lunch och så blev det lite jobb vid datorn. 
Sedan var det då tävlingar och vi hade två startande hästar. Först var det Wayfarer i Bro Park Trial och efter så fina insatser som han gjort så var förväntningarna höga och speciellt som det var första starten över längre distans. 
Men han stod inte att känna igen och föll som ett sänke genom fältet, som tur var så kände PA tidigt att något inte stämde med honom och tog upp honom rejält för att inte riskera hästen. PA sa direkt när han kom tillbaka att han måste vara jättesjuk, något var inte som det skulle och det hade han känt efter bara 100 meter av loppet.
Den besvikelsen, oron och ledsamheten man känner då, den är fasiken inte rolig. Det går fort i den här sporten och just sådana här saker är som att man får en rejäl smäll i huvudet, man tappar liksom gnistan där för en stund.
Jag ska inte ljuga och säga att jag var peppad att gå och sadla nästa häst, tänk om han presterar likadant och alla hästar är sjuka? Desto mer glädjande att se Sandstorm strida in på linjen och vara målfotoslagen tvåa, retfullt nära seger men ändå ett otroligt skönt besked att han fungerade och var frisk.
Nu får vi utreda Wayfarer och hoppas hitta felet, vi får börja med att ta lite prov och göra några undersökningar. Detta kommer ske på torsdag och fredag, sedan får vi se om vi har svar eller om vi ska leta vidare. Nu får vi se till att han blir frisk och att han förhoppningsvis kan bli det till nästa storlopp som troligtvis blir Danskt Derby den 3 augusti.
Så är det, man får vara besviken i en liten stund, sedan får man samla sig, göra en plan och jobba vidare.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1