Dagbok

Stallets dagbok

Det kom verkligen en hel del regn igår. Även om det inte är så trevligt precis när det regnar (särskilt inte när man är ute) så var det välbehövligt för både naturen, höskörden, våra banor och hagar mm. Det kändes i luften idag så här dagen efter, den var friskare och fräschare. Skönt också att hagar och ridslingor var "genomvattnade".
Träning på rakbanan idag eller rakbanorna faktiskt, vi använde båda banorna. Inga snabbjobb, men några cantrade raskare medan andra höll sig i lugnare tempon. 
Idag var också en efterlängtad dag- vårt stall började saneras. Äntligen! 
Det var ju i oktober vi efter provtagning upptäckte att vi hade högsta graden av mögel i stallet och hästarna flyttades ut i väntan på sanering. Med det där provsvaret var det också som att hitta en pusselbit och plötsligt se allt klart för sig. Inte bara att hästarna då hade varit sjuka i månader utan också många märkliga åkommor som förbryllade även veterinärer. Nu hittade vi både orsaken och förklaringen. 
Ett kvitto på det är också det resultat som varit sedan vi flyttade jämfört med innan, en enormt stor skillnad.
Det som borde ha hänt där i oktober var att Svensk Galopp som hyresvärd omedelbart beställt in sanering för att få stallet friskt och vi hade kunnat flytta tillbaka. Istället följde månader av turer som jag faktiskt avstår från att skriva om här, men som inte har varit okej på något sätt.
Nu efter förändringar på vissa poster kan den här saneringen utföras, nästan åtta månader senare. 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1