Dagbok

Stallets dagbok

Som jag skrev igår så var det inplanerat lite kontroller av en del av hästarna idag tidigt på morgonen. Det visade sig att vi hade flera hästar med slem i halsen som behöver medicineras. Svalgen såg bra ut och även de blodprov vi tog var helt bra. 
Veterinären sa att det har varit väldigt mycket sådana här problem i stort sett överallt och orsaken trodde hon var det varma och torra väder som varit, att det har påverkat slemhinnorna hos många hästar. 
De undersökningar och prov vi tog idag visar att vi inte har någon allmän infektion/virus som går runt, på det sättet är de friska vilket jag är väldigt tacksam för. Men det sitter lokalt i halsen och man ger en penicillinkur för att få bort det. 
Därför blir det tyvärr ingen Norgeresa för oss denna gång, vi får satsa på nya lopp och resor om några veckor istället. 
Gällande söndagens starthästar så var deras blodprov bra, men vi väntar med halskontrollen för dem till fredag morgon för att få en koll så nära inpå som det går.
Vi tränade också en del hästar idag, samtliga på rakbanan i lite mer återhållsamma tempon. Det var väldigt lugnt och skönt ute, många stallar har precis som vi ofta ledigt från träningen på onsdagar. 
Lite snopet att det inte blev någon resa imorgon när man är inställd på det, men det känns ändå väldigt bra att vi gjorde de här kontrollen innan den resan.

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1