Dagbok

Stallets dagbok

Som jag skrev igår så var det inplanerat lite kontroller av en del av hästarna idag tidigt på morgonen. Det visade sig att vi hade flera hästar med slem i halsen som behöver medicineras. Svalgen såg bra ut och även de blodprov vi tog var helt bra. 
Veterinären sa att det har varit väldigt mycket sådana här problem i stort sett överallt och orsaken trodde hon var det varma och torra väder som varit, att det har påverkat slemhinnorna hos många hästar. 
De undersökningar och prov vi tog idag visar att vi inte har någon allmän infektion/virus som går runt, på det sättet är de friska vilket jag är väldigt tacksam för. Men det sitter lokalt i halsen och man ger en penicillinkur för att få bort det. 
Därför blir det tyvärr ingen Norgeresa för oss denna gång, vi får satsa på nya lopp och resor om några veckor istället. 
Gällande söndagens starthästar så var deras blodprov bra, men vi väntar med halskontrollen för dem till fredag morgon för att få en koll så nära inpå som det går.
Vi tränade också en del hästar idag, samtliga på rakbanan i lite mer återhållsamma tempon. Det var väldigt lugnt och skönt ute, många stallar har precis som vi ofta ledigt från träningen på onsdagar. 
Lite snopet att det inte blev någon resa imorgon när man är inställd på det, men det känns ändå väldigt bra att vi gjorde de här kontrollen innan den resan.

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1