Dagbok

Stallets dagbok

En mysig dag i stallet med den här sköna helgkänslan. Vi firade onsdagens segrar med extra lyxig fika och en liten tårta också.
En hel del hästar tränade på raskare och det gjorde de mycket bra. De såg så fina ut att man blir väldigt förväntansfull på kommande lopp av bättre slag som finns inplanerade från sommaren och framåt. 
Igår på Irland var det breeze up-auktion. Vi har köpt hästar där två år i rad, men inte i år då vi faktiskt redan har helt fullt i vårt stall (det går i och för sig att hyra boxar av annan tränare om det behövs). I alla fall så var det intressant att dyraste hästen på hela auktionen hade Zelzal som pappa och den kostade 270 000 euro. 
Det är alltså samma pappa som den häst vi har och som faktiskt är till salu inom stallet. Anledningen att han inte är såld är att han kom med ett läte i halsen som visade sig vara en instabilitet som unghästar kan ha och som antingen växer bort eller opereras när de växt lite mer. Nu har tid gått och han är noggrant kontrollerad av veterinär med kamera i halsen under snabbjobb. Det är konstaterat att allt fungerar till hundra procent och halsen nu är helt stabil, ingen åtgärd behövs.
Han har visat stora fartresurser i träning och vi ser enormt fram emot att få honom redo för start och få se vad han kan. 
Han har alltså inte varit till salu förrän vi fått klart för oss hur allt ser ut och vad som behövs, men nu är han det. 
Önskar er alla en trevlig helg!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1