Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det en del raskare träning på programmet, mestadels längre arbeten där tempot ökades mer och mer. Hästarna gjorde det jättebra och såg starka och fina ut. 
Innan detta inleddes morgonen med startboxträning för tvååringarna efter de hade cantrat på banan. Tycker de skötte sig mycket bra och det här kommer vi lägga in en hel del nu för att få dem trygga med det. 
Nu blir det lite galopp-politik här:
I torsdags kväll hade vi ju extrastämma i Fullmäktige och jag lovade här att återkomma till det.
Motionen gällde att se över hela organisationen både gällande utgifter och intäkter, att effektivisera och göra bättre. Detta i syfte att få mer pengar över till sporten, att kunna öka prispengarna ordentligt. 
Av de pengar vi får av ATG varje år (som vi äger tio procent av) så går helt enkelt för liten del av det till prispengar/sporten och för mycket till administration och annat vilket galoppen fick kritik för i en utredning för evigheter sedan utan att något har hänt.
Självklart är det viktigt att göra saker, t ex marknadsföringen som i nuläget har dragits ner till nästan noll gör att spelet rasar (var det all time low i söndags?) och vi inte syns alls längre vilket är förödande. Ett väldigt bra exempel på en sak man inte ska dra ner på utan tvärtom.
Men det finns så mycket annat som kan ses över och göras om och det är här vår motion kommer in. Historiskt genom åren har Fullmäktige ofta varit splittrat, men vid höstmötet förra året kändes det som att vi för första gången började samarbeta och ha en större samsyn vilket är nödvändigt om vi ska komma någon vart.
Att den här motionen antogs med 35-0 är något vi kan vara mycket stolta över, jag kan inte ens minnas när vi någonsin haft de röstsiffrorna. 
Nu hoppas vi att det här blir något riktigt bra som gör Svensk Galopp effektivare och bättre samt att en nödvändig prispengahöjning kommer kunna genomföras inom en ganska snar framtid.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1