Dagbok

Stallets dagbok

Idag kunde vi lägga in lite mer tempon i träningen och det är verkligen enormt peppande att se hästarna öka på farten även om de inte gick för fullt. De såg så fina ut och lika segt som det kändes förra veckan när vi inte kunde träna, lika roligt och uppåt känns det idag. 
Sedan ska man så klart ha med sig att det har varit en del avbrott i träningen pga de stora väderomslag som varit och det har påverkat. 
Jag lägger alltid in marginaler i schemat för uppträningen inför säsongen, man vet att det i stort sett alltid blir dagar när det är tjällossning eller dåliga förutsättningar med banan. Men att det skulle bli så här mycket hade nog ingen räknat med, det har mer än en gång gått från närmare tjugo minusgrader och mängder med snö ena dagen för att slå över till flera plusgrader bara någon dag senare. Det har inte varit enkelt varken för oss som ska träna hästar eller de som ska sköta banan.
Det har gjort att det varit en hel del stopp i uppträningen och att vi ligger efter. Samtidigt får man ta den tid det tar och se till att träna med bra förutsättningar. Hästarna har en väldigt bra grundträning som de har fått under vintern och det är det viktigaste. Tar det sedan ett par veckor extra än planerat innan de är redo så får det vara så.
Nu känns det vädermässigt som vi ser ljuset i tunneln, visst är väl äntligen våren på ingång ganska snart?
Imorgon är det onsdag och det brukar vara en lugn dag av återhämtning, men vi kommer rida ganska många av hästarna även imorgon. Med tanke på hur lite vi kunde träna förra veckan så känns det motiverat att lägga in en extra dag av träning denna vecka.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1