Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det minst sagt allt på en gång på dagens schema. Vi hade många turer att rida och även hovslagaren på plats hela förmiddagen som tog en hel del tid i anspråk samt en hel del annat útöver det vanliga arbetet. 
Mitt i detta så blir det plötsligt strömavbrott. Att inte lamporna i stallet och köket fungerade var väl inga större problem, men däremot innebar det att vi plötsligt stod utan walker och alla hästar som var ute i den fick tas in. 
När nästa tur skulle ridas och ingen ström var tillbaka så sadlade vi dem och satte sedan ut dem på walkern och puttade runt den i tio minuter så att de skulle få en liten kortare uppvärmning innan ridningen åtminstone. 
Nu blev det som sagt bara en kort stund de gick där, men det väcker minnen av ett antal gånger när något sorts fel på walkern gjort att vi själva fått dra runt den. Speciellt minns jag en jul för många år sedan på Täby Galopp där vi i nästan en vecka väntade på någon reservdel. Jag och Sandra (som då jobbade hos oss) drog runt den där walkern tre timmar om dagen, vi turades om. Det var hårt jobb och dessutom långtråkigt, men med musik i lurarna och en vetskap om att vi på ett bräde motionerade åtta hästar i taget så gick det. 
Strömavbrottet idag (som gällde hela stallområdet) blev som tur var kortvarigt, det tog väl en timme kanske så kom strömmen tillbaka.
Idag var det startanmälan till på onsdag och då har vi Beach Road One och Quagmire till start samt Timo Nurmos som ska kvala (det behöver han inte egentligen, men vi ser det som ett led i träningen inför start i maj). Planen var också att Princeton Graduate skulle starta, men hans lopp blev inställt. Det är inte så kul när man siktar på lopp och det inte blir av, men vi hoppas att kunna hitta annat passande lopp snart. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Just nu finns några andelar kvar i mycket fina blivande tvååringen Queens Legend som vi har stora förhoppningar på. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1