Dagbok

Stallets dagbok

Efter några minusgrader i natt var banan betydligt torrare och bättre idag, dock är fortfarande inte de inre spåren uppharvade. Det gick i alla fall att rida som planerat och det känns väldigt skönt att vi nu har kunnat komma igång mer regelbundet med träningen efter många stopp på vägen när vädret eller banor inte varit som de skulle. 
Än är det en hel del kvar innan dirttracken är i det skick den ska vara för tävling och snabbare träning, men vi har nu kunnat komma igång mer med hästarna och med endast sex veckor kvar till säsongsstart så är det oerhört viktigt. 
Tittar man på väderprognosen så ser det ut att ett bra tag framöver vara lite under nollan på nätterna och plus på dagarna. Det är ett långsamt men bra sätt att få tjäle och annat att smälta av utan att det märks så mycket, på nätterna fryser det lite lagom vilket gör att man kan träna och så smälter det ändå av lite varje dag när solen skiner och graderna stiger. 
För att kunna hålla igång träningen är det ett väldigt smidigt förlopp att tina banan medan det snabba sättet är att det bara blir varmt rakt av, då flyter allt i ett antal dagar innan tjälen släpper och det börjar torka. Nu kan vi ju inte direkt välja väder, men som det är just nu känns lovande för att inte få fler stopp i träningen än vi hittills har haft. 
Idag blev en bra träningsdag och det märks också att pigga hästar mentalt börjar landa lite nu när de kunnnat komma igång mera. 
Önskar er alla en så trevlig helg som möjligt, men kriget i Ukraina är minst sagt svårt att skaka av sig. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi siktar på några nya inköp under våren och sommaren. 
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1