Dagbok

Stallets dagbok

Så var det nytt år och dags att summera förra året. Vi hade ett mycket bra år med siffror jag är stolt över och det gäller främst seger och platsprocenten. 23,5 procent i segerprocent är verkligen fint när det är över hela året och nästan 50 procent i platsprocent. Dvs av alla våra starter så var nästan hälften av hästarna bland de tre och nästan en fjärdedel vann. 
Så bra har vi aldrig presterat tidigare och vi är tvåa i Sverige och etta på Bro Park med den segerprocenten. 
Det visar att våra hästar presterade jämnt och bra överlag, de höll en god form under hela året.
Gällande segrar så blev det 19 stycken för vår del och det är tangerat personligt rekord, hade inte alla dessa dagar på slutet av året inställts så hade vi haft bra chans att putsa upp de siffrorna ytterligare en del. 
Insprungna pengar är där jag är mindre nöjd, även om det blev 1,3 miljoner så har vi fått in klart mer pengar än så tidigare. Det som saknas är ett par storloppssegrar som gör att man tjänar en större peng på ett lopp. Våra hästar gjorde bra ifrån sig i de stora lopp de var med och var på pengar varje gång. Men det var ändå lite stolpe ut och en bit som saknades för den där riktiga fullträffen då marginalerna är ofta små i storloppen.
Tex var Sandstorm två längder från seger i Auktionslöpet (trots halsinfektion som det visade sig sedan). Nu tjänade han 40 000 kr på den femteplatsen, men hade han varit två ynka längder bättre hade det gett 400 000 kr. Samma sak med Snowfoot som i Jockeyklubbens 2000 Guineas var femma och tjänade ca 55 000 på det, han var bara tre längder från seger och 465 000 kr. 
Men det ingår att ha den där marginalen på sin sida för att få maximal utdelning och det hade vi tyvärr inte, Vi får helt enkelt vara ännu lite bättre det här året och det ska vi jobba hårt för.
Jag sätter upp mål inför varje år och kommer så klart även göra det i år; mål och delmål samt drömmål om allt går långt över förväntan. Tycker det är bra att dela upp det lite, man vill ju sikta högt men ändå inte så det känns ouppnåeligt. 
Imorgon söndag blir det en lugn dag, men med start på måndag kommer det här en genomgång av våra hästar med hur jag ser på dem inför säsongen.Jag tycker vi har väldigt fina hästar i stallet med stor potential och ser mycket fram emot det här året.

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1