Dagbok

Stallets dagbok

Redan idag var rakbanan klart bättre, mer lagom djup och inte lika lös som när det var riktigt kallt. Vi blandade lugnare tempon med mellantempon och träningen flöt på bra. Det har varit David och PA som har ridit de senaste dagarna eftersom Vanessa är sjuk i halsfluss (hon har tagit coronatest som var negativt så ingen får för sig det...). Vi kämpar på i stallet och det går ändå ganska bra tack vare ett gott teamwork, vi hjälps åt. 
Vi hade en baninspektion idag av dirttracken strax före lunch och det har blivit en del tjäle när det varit kallt som behöver släppa för att banan ska bli bra och tävlingsbar. Det är ju planerat tävlingar nästa lördag och det är lite av ett race mot tiden. Vädret är verkligen med oss eftersom det ska bli en hel del plusgrader nästa vecka, faktiskt uppåt 7-8 grader på onsdag och torsdag och då bör ju det här islagret släppa ganska bra, men det är samtidigt en process som tar sin tid. Vi (tränarna tillsammans med banansvariga) kommer göra en ny koll på måndag morgon för att se hur pass mycket framsteg som har skett över helgen.
Vi vill ju inte startanmäla till lördag för att sedan få inställa igen, det är inte så bra för galoppsportens trovärdighet efter ett antal inställda dagar nu. Samtidigt vill vi ju självklart tävla om vi tror det är en bra chans att banan hinner bli klar. Knepigt det där, men vi hoppas det klarnar. 
Avslutningsvis något helt annat: Ikväll är det dags för Idolfinal. Årets upplaga har i mitt tycke varit av bästa kvalitet någonsin och här finns flera potentiella artister. Det är också helt klockrent de två allra bästa som tävlar i finalen, så missa inte det! 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1