Dagbok

Stallets dagbok

10-12 minusgrader idag och vidrigt kallt... Mest spännande var självklart att se hur det skulle gå med bankörningen och med så kalla grader var det ju inga toppenförutsättningar, speciellt som dirttracken bara har legat orörd sedan i söndags morse. 
Jag körde förbi banan direkt när jag kom till stallet kl 6 och då var ingen traktor ute än, men den var startad och på gång. Drygt två timmar senare var den inre delen av banan nästan i tävlingsbart skick, det var ett bra djup i den och minimalt med isklumpar. Självklart återstod lite jobb, men det var ändå skyhögt över alla förväntningar att den blev så pass fin så snabbt. 
Under dagen har flera representanter från både SG styrelse och SGS styrelse också inspekterat banan och även de har kunnat konstatera att det inte verkar vara några problem alls.
Nu på kvällen ringde Peter Åberg (som kört banan vintertid i 27 år!) och meddelade att efter körning och hyvling under dagen så kan vi redan nu på måndag öppna för träning igen. För säkerhets skull är planen att en eller två jockeys provrider ett varv först på morgonen innan det öppnas fritt. Det är bra att göra allt rätt och hellre ha en extra koll och input från erfarna ryttare som kan kan tala om hur det känns från en häst och inte bara från marken eller en traktor. 
Nästa lördag skulle vi ha tävlingar och nu hoppas vi att de kan avridas, det verkar vara på gång på flera fronter. Stallarna är ju fulla med hästar som planerats att starta, så med lite pyssel och kommunikation med tränarna kan förhoppningsvis sportchefen få fram ett passande loppschema som gör att vi kan få ihop ett bra program med många startande och lämpliga lopp till de flesta. 
Naturligtvis ska jag vara väldigt tydlig med att jag inte alls har mandat att säga att nu kommer vi tävla igen, det är folk i helt annan ställning än tränare som får ansvara och anordna det. Men vi vet att det borde vara på gång och att vi nu har rätt förutsättningar med en bra bana. 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1