Dagbok

Stallets dagbok

Morgonen började med någon minusgrad och frost på bilrutan när jag startade upp den imorse. Som en inte alltför rolig påminnelse om att det kommer en vinter inom en snar framtid... Men kyla på morgonen brukar betyda sol framåt dagen och mycket riktigt så blev det ett fantastiskt soligt höstväder så småningom även om morgonen var kall. 
Efter gårdagens raskare träning så blev det lite mer återhållsamma tempon för flertalet hästar idag. På något sätt spillde det över på hela arbetet och blev en allmänt trevlig och lugn dag i stallet, vi hade gott om tid för allt möjligt pyssel. 
Åringarna började sin sadelvänjning idag och det gick hur bra som helst. Vi lade på paddar (vojlockar) och sadel inne i boxen och därefter drog vi sadelgjorden runt magen och höll i ganska ordentligt utan att spänna fast den. På det sättet fick de känna på sadeln, men att man ändå lätt kunde släppa gjorden om de skulle reagera på den. De fick först gå runt i boxen med sadel och därefter en kort sväng ute. Det här var en kort introduktion och i nästa vecka ska vi börja longera dem med sadeln på. 
Den här mycket lugna invänjningen vid allt är väldigt medveten och det finns många anledningar till det. De är fortfarande unga och de kommer direkt från sina uppfödare till ett nytt ställe. Det är en jättestor omställning så klart och då känns det bra att de får ta sin tid att landa mentalt, att man inte stressar med momenten. Sedan känns det rent fysiskt bra att de innan själva inridningen först får lära sig styrning och sätta ryggmuskler genom tömkörning vilket är nästa steg i träningen efter longering med sadel. Vi ta en sak i taget och så här långt har de tagit allt nytt hur bra som helst.
Nu är det då helg, men för egen del har det varit och är full fart. Imorgon är det visning på vårt hus och det är minst sagt mycket man behöver förbereda innan. Planen är att hitta ett nytt boende betydligt närmare Bro Park, men vi kommer inte leta hus förrän vårt är sålt (vi avvaktar med försäljning till våren om vi inte får tillräckligt betalt nu). Jag kör närmare 15 mil per dag fram och tillbaka och den tiden i bilen hade kunnat ägnas åt mycket bättre saker än bilkörning. 
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi siktar på några nya inköp under våren och sommaren. 
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1