Dagbok

Stallets dagbok

Ganska trött är jag efter en lång helg med många mils lastbilskörning, men det är mest några timmars extra sömn som behövs egentligen. 
Det var en fullspäckad måndag med mycket på programmet.
Vi fick en koll av Quagmires hals idag och precis som vi misstänkte så var han inte frisk. För er som inte vet hur det går till att göra en halskontroll så är det en tunn slang med en liten kamera i änden som förs in i halsen genom ena näsborren och så går man sakta nedåt och tittar hur det ser ut. I svalget dit man först kommer var han svullen, men i strupen såg det helt fint ut. Men längst ner där det delar sig till foderstrupe och luftstrupe, även där var det svullet och rött av en inflammation.
Veterinären sa att det här troligtivis pågått ett tag (baserat på hur det ser ut just nu) och att det borde vara på väg bort inom 1-2 veckor. Vi kommer ta en återkoll sedan för att föja upp att han är helt frisk innan det blir start igen. 
Träning som vanligt idag, men ändå inte eftersom Andreas var i Danmark och red snabbjobb på den häst han rider på söndag i Danskt Derby för Niels Petersen. Klampenborg anordnar tradionsenligt Derbygalopp där man får komma med hästarna och testa banan samt att de har en liten happening där startspåren lottas och väljs. Ett bra arrangemang för att höja intresset inför deras stora dag på söndag och det brukar alltid vara god uppslutning där.
Andreas landade på Arlanda kl 13 och kom sedan och red Stureplan en timme senare, dagens övriga turer var då klartränade för dagen. 
Imorgon blir det träning som vanlig samt en hel del annat.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1