Dagbok

Stallets dagbok

Vilken vändning i vädret, äntligen! Från nästan minusgrader på mornarna som vi har haft länge nu till sommarfeeling på i stort sett en enda dag. Redan på morgonen var det ganska varmt och det dröjde inte många timmar förrän solen sken och det kändes mer som sommar än vår faktiskt, helt underbart. 
Även banorna hade torkat upp och vi kunde träna på som vi ville igen. Beach Road One gick ett snabbjobb och vi var mycket nöjda med både hur han såg ut och kändes. Det ska bli så spännande att se hur han står sig mot de allra bästa hästarna i Pramms om tolv dagar, det är verkligen roligt att vara med på den nivån av lopp. 
Övriga hästar cantrade i blandade tempon och några av dem lite raskare. Vi var också i startboxarna med Snowfoot och övade, det är bäst att bara gneta på för att han ska bli mer stabil med det här momentet. Han har ju lopp igen nästa vecka och syftet med det är främst att träna honom ytterligare i tävlingssammanhang. Efter det loppet kommer Jockeyklubbens 2000 Guineas (den 13 juni) och då vill det till att allting kring startboxarna fungerar. 
Tvååringarna tränar vidare och vi är jättenöjda med deras utveckling. De är så olika men ändå så fina båda två. Douze Points är den klart tidigare typen och han har verkligen blommat ut och är så kvick och lätt i kroppen. Sandstorm är väldigt stor och det var han redan när vi köpte honom. Även om han gör allt enkelt så väntar vi ett tag med att öka upp hans träning ytterligare än på den nivå han ligger på nu, han kommer behöva växa klart mer i kroppen för att nå sin fulla potential. Det är verkligen två toppenfina hästar som vi har stora planer för båda två.
Idag var det städdag på Bro Park. Syftet var att städa upp runt stallarna och området för att det ska bli fint nu till våren. Runt vårt stall är det redan ganska städat och organiserat, men däremot fanns en del att rensa ut och städa upp inne i ladan. De ställde ut mindre containrar för att man skulle kunna bli av med sådant som bara ligger och skräpar och vi fick ut en hel del.
Stockholms Galoppsällskap bjöd på grillat och fika för att uppmuntra och de gör många bra och trevliga saker för oss aktiva, tycker de är toppen på att stötta i både stort och smått. 

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1