Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Resultat

Bro Park Onsdag 15 Maj

Lopp 1 Silverhandicap 1600 m dt:
Gold Streak- PA Gråberg
Han tar fjärde raka segern, det är verkligen en bedrift. Han har fått stora höjningar av sitt handicaptal varje gång och ändå fortsätter han att vinna. Naturligtvis blir det svårare för varje start, men han utvecklas också hela tiden och får rutin. 
Hur bra han kan bli, det återstår att se och det är också det som är spännande. Vi kommer även under året testa honom på gräs, väldigt intressant att se hur det passar. 
Han är verkligen en fin häst som vi är väldigt stolta över.

Lopp 3 Guldhandicap 2350 m dt:
Beach Road One- Christopher Roberts
Han var inte alls sig själv och var totalt slut sista biten av loppet. Så trött att vi blev oroliga för honom, något stämde inte. När han skrittade tillbaka till stallet var han slö och inte som han brukar. Han svettades mycket och vi fick duscha honom flera gånger ytterligare innan han började återhämta sig. Jag har inte något svar på vad som var fel. Banan eller värmen funderade vi på, men tycker inte det stämmer med hur han presterat tidigare vid värme eller olika bantyper. 
Jag tror nog mest på att han inte mådde helt bra för dagen, kan vara något så enkelt som lite magknip tillfälligt som inte direkt märks men påverkar när han ska prestera. 

Lopp 4 Bronshandicap 2100 m dt:
Forty Love- Ulrika Holmquist
Det här loppet blev helt fel för henne. Från spår tolv blev hon hängande långt ut och kunde inte gå med därframme. Hon fick dessutom två ordentliga stopp och kommer ut som sista häst på bortre långsidan. Hon tar igen en hel del, men banan denna dag missgynnade hästar i kön så att ta igen allt var inte helt lätt. Jag är absolut inte missnöjd med henne utan vet att det inte var de rätta förutsättningarna den här gången. Vi får ta det här som ett lopp för att komma igång och sikta mot nästa istället. 

Lopp 5 Maidenlöpning 2100 m dt:
Queens Legend- PA Gråberg
Det här var första starten på längre distans och det är utan tvekan långt hon ska ha. Hon går inte med överhuvudtaget från start utan hamnar "en mil" bakom fältet. Sedan börjar hon galoppera igång sig och plockar in meter för meter. Hon ser ut att kunna hinna fram till seger, men slutar fyra och är endast två längder från segern. Hade det varit kanske 100 meter ytterligare hade hon hunnit fram. Med normala banförhållanden (som det absolut inte var idag), hade hon haft helt andra förutsättningar att vinna det här.
Tycker det här loppet gav oss ett tydligt svar att det är distans vi ska sikta på för henne och att vi börjar hitta rätt.

Göteborg Söndag 12 Maj

Lopp 6 Silverhandicap 2200 meter gräs:
Princeton Graduate- Amdreas Tapia Dalbark

Han gjorde ett bra lopp även om han inte fick jätteutdelning på det som femma, fem längder från seger och endast två längder från andraplatsen. 
Nu fick han ett bra upplagt lopp och gick i front, han höll orken uppe men har ännu inte full form. Eftersom förra loppet (som var årsdebut) blev helt fel när han kom efter i starten och låg kvar där bak sedan så gav inte det loppet honom mycket, han var inte ens trött.
Det här blev istället hans första riktiga lopp i år och en välbehövlig genomkörare. På det sättet han löper så krävs det mycket ork av honom och även om han är förberedd träningsmässigt så sätter ett par lopp fram honom oerhört mycket. 
Bör ha ganska god chans vid nästa start.

Bro Park Söndag 5 Maj

Lopp 4 Maidenlöpning 1600 m dt:
Wayfarer- PA Gråberg
Han gör ett minst sagt imponerande lopp och vinner med många längder! Han är ganska snabb ut ur boxarna och försvarar sitt innerspår, får tryck på sig hela borte långsidan och svängen, men medan den andra hästen helt tröttnar så trummar han vidare och bara lämnar hela fältet in på upploppet. 
Som jag skrev här i kommentarerna inför loppet så är han en häst vi har stora förhoppningar på under säsongen, men det här var årsdebut och att han skulle vara så här bra direkt var verkligen inget vi tog för givet. 
Han är anmäld de flesta storloppen, det första målet är Jockeyklubbens 2000 Guineas i juni, men vi har också flera Derbyn i åtanke för honom under sommaren. 

Lopp 7 Sunday Special 1600 m dt:
Gold Streak- PA Gråberg
Han fortsätter sitt segertåg och tog här tredje raka segern och även han vann i överlägsen stil. Segermarginalen skrevs till fyra längder, men då hade PA saktat ner så mycket att det knappt var en jogg sista biten i ett försök att inte vinna med för mycket.
Han utvecklas verkligen för varje lopp, men det var mycket starkt att mot formstarka och mer rutinerade konkurrenter vara så överlägsen i årsebuten.
Hur högt kan han gå framöver? Det vet vi inte än, men det blir spännande att se. Att han höjer sig ett snäpp varje gång är ju precis som man vill ha det och vi matchar honom försiktigt med tanke på att han fortfarande behöver mer rutin.