Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Söndag 20 Oktober

Lopp 5 Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris 1600 m gräs:
Timo Nurmos- Fredrik Janetzky

Lopp 6 Sunday Special 1600 m gräs:
Haweswater- Kaia Sofie Ingolfsland

Resultat

Bro Park Fredag 11 Oktober

 

Lopp 2 Bronshandicap 1200 m gräs:
Light Treading- Fredrik Janetzky
Som väntat så behövde hon det här loppet. Normalt sett ligger hon med hyfsat högt upp, men för att vara lite snälla och spara hennes ork så fick hon inleda lugnt längre bak. Hon avancerade en bit in på upploppet, men 200 meter kvar så orkar hon inte öka mer. Fredrik sa att hon kändes jättefin, hon behövde bara det här. Som jag skrev innan så var hon väldigt lite jobbad, men fick göra en start för att komma igång.
Hon har ett passande lopp om dryga två veckor som vi siktar på och med lopp i kroppen kan hon ha bra chans då.

Lopp 3 Järnhandicap 1200 m gräs:
Sharp Eye- Fredrik Janetzky
Här blev det seger igen, han är en härlig häst som presterar varje gång. Han har nu startat sex gånger och vunnit tre av dem. I de andra starterna har han varit tvåa, trea och fyra. Han har höjts i handicap hela tiden och har motsvarat höjningen och mer därtill varje gång. Han är också väldigt allround och kan gå på de flesta distanser (vi har inte testat längre än 1600 meter än) och både på dirttrack och gräs. 
I och med det här loppet han har tre kilos extra lättnad i sprintfinalen om några veckor.

Lopp 4 Silverhandicap 2100 m gräs:
House in Order- Fredrik Janetzky
Han gjorde ett topplopp och hade vunnit enkelt om han kommit fram eller ut. Han sitter instängd med alla krafter kvar hela loppet. Det blir en lucka i en sekund in på upploppet, men då går framförvarande häst rätt in framför honom och stänger. 200 meter kvar får han dras ut rätt ut till höger (bara den manövern kostade mycket) och så fort han kommer ut så flyger han fram och blir trea, 1,5 längd från segraren. 
Jag är mer än supernöjd med hans otroligt starka insats, samtidigt är det sjukt irriterande att det inte blev seger när han var den moraliska vinnaren utan tvekan.

Lopp 7 Britta Strokirk Memorial 1600 m gräs:
Mr Tooma Global- Malva Blademo
Det här loppet kan man fullständigt glömma. Precis när han ska ut på banan och cantra till start så hoppar han iväg och far runt och som tur är så ser jag att han tappar en baksko,
En pigg häst som är laddad för loppet får vi då ta upp längst bort i ledvolten där jourhovslagaren till slut lyckas få på skon efter mycket strul. Det är inte lätt att sko en häst efter de förutsättningarna och det är inte lätt för en häst som ska tävla att stå still och vara lugn.
Han spände och stressade och det tog ut hans energi helt till loppet. När starten gick låg han ca 20 längder efter näst sista häst och var inte på hugget ett dugg. Han har aldrig agerat så någonsin och även om han avslutade bra i skymundan så var han inte alls sig själv efter det här. Så stryk bara det här loppet, han kommert igen nästa gång.