Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Jägersro Söndag 8 December

Lopp 1 Järnlöpning 1730 m dt:
High Max- Fredrik Janetzky
Han gjorde det bra senast med seger där han bara joggade med och stack ifrån enkelt över upploppet. Efteråt var han ganska oberörd och det märktes att det fanns mer kvar i honom.
Nu blir det första starten på Jägersro, men han har rest tidigare (till Göteborg), så själva frågetecknet gäller nog mer hur Jägersros snabbare bana passar mer än själva resan.
Det här är en fin häst som kommit snabbt tillbaka efter halsoperation och vi tror att han har mycket utveckling i sig.
Det är två veckor sedan han vann, sedan dess har det mest blivit jogging pga snabba väderomslag med begränsade träningsmöjligheter. Jag hade önskat att han hade kunnat få träna på lite mer, så det är inte helt optimalt samtidigt som det ändå inte är några evigheter sedan han startade och vann.

Lopp 2 Guldhandicap 1200 m dt:
Perfect Girl Ester- Fredrik Janetzky
Senast gjorde hon ett heroiskt lopp efter att ha hoppat ut snett ur boxarna så ena stiglädret släppte. Hon reds hela loppet utan stigbyglar vilket blir ett rent störningsmoment och samtidigt kunde inte heller Fredrik rida finish även om han försökte så gott han kunde. Trots det ledde hon till sista lilla biten och var endast 1,5 längd från segern som fyra, en otroligt stark insats.
Nu är det Guldklass och starkt motstånd, men hon är tuff hon med.
Precis som High Max så känns det inte helt optimalt att hon endast kunnat gå lugnt den senaste tiden, men konditionsmässigt har hon fram till väderomslaget i mitten av förra veckan tränat på för fullt. Vi får se hur långt det räcker.

Resultat