Från Täby Galopp till Bro Park

2016 flyttade vi verksamheten

År 2016 flyttade vi från Täby Galopp till den nya banan ute i Bro som fått namnet Bro Park. En helt unik möjlighet för galoppsporten i Sverige, vi är de enda i hela Europa som de senaqste åren byggt en helt ny bana och dessutom en påkostad sådan med alla de faciliteter som behövs och lite till för både hästar, ägare, publik och aktiva.
 
Stallarna har stora boxar med fönster i varje box som kan öppnas utåt om man vill samt en bred fin stallgång med golvvärme. Högt i tak och luftigt, dessutom med ett glastak som kan öppnas och som har sensor som gör att det stänger sig självt om det blir för blåsigt eller regnigt.
Stallområdet är byggt som gårdar med två stallbyggnader samt en servicebyggnad. I den finns t ex stort fikarum, kök, tvättrum, kontor, förråd mm, det ger fantastiska möjligheter för oss att göra det trevligt både för ägare på besök och för personal.
Varje stall har skrittmaskin samt paddockar och även uteboxar för de hästar som trivs bäst i dem. Att allt byggs i gårdar gör att det blir estetiskt tilltalande samtidigt som det går att göra väldigt mysigt för varje stall när man har sin egen del.
Vårt stall flyttade från Täby Galopp till Bro Park den 31 maj 2016 och det märktes direkt att hästarna stortrivdes!
 
Banan ser imponerande ut, stor fin gräsbana som ligger ytterst och innanför den en dirttrackbana, allt andas internationell toppklass!
För publiken har det byggts en läktarbyggnad som ligger så man har uppsikt både över bana och ledvolt. Den är ritad av en arkitektfirma som har gjort den med en loungekänsla för att folk ska trivas, bl a med öppna spisar på flera ställen. Det finns både enklare servering och finare restaurang samt utegrillar, något för alla helt efter önskemål.
Vid större tävlingar är det förberett för vip-tält bredvid läktarbyggnaden.

Framöver kommer ännu mer att uvecklas, det finns planer på flera träningsbanor och skogsslingor bl a. Det kommer också att byggas en veterinärklinik på området samt en hel del annat som är på planeringsstadiet, banområdet utvecklas hela tiden.
 
Sista tävlingsdagen på Täby Galopp avreds den 18 maj 2016 och den första tävlingsdagen på Bro Park den 1 juni. Den 19 juni avhölls den stora premiären och det var fullt med folk och även på vanliga tävlingsdagar har publiksiffrorna mer än fördubblats vilket är fantastiskt roligt!
Intresset för galopp har verkligen ökat i och med vår nya bana, både publikmässigt och även nya ägare som vill vara med om allt det här spännande. 

Galopp på Bro Park är en upplevelse som kan rekommenderas för alla!

 

 

Bilder från Bro Park

Läktarbyggnad
Publikområde
Stall interiör
Bild 4
Walker
Bild 5
Bild 6