Dagbok

Stallets dagbok

Hemma efter en lång dag! Idag hade vi ju första halvan av vintersäkringen att ordna med. Vårt stall är uppdelat i en avdelning för hingstar (och valacker) och en för ston. Idag flyttade vi hingststallet och alla hästar skulle vara ute kl 8. 
Vi var över och förberedde med att lägga in foder, torka ur vattenkoppar och krubbor samt köra en dusch med descinficering i varje box eftersom alla stall använder boxarna vid den här processen, så det är många som har stått där.
Jag hade gjort schemat så att de som skulle flyttas var ridna eller reds kl 8 och vi kunde flytta över hästarna vartefter de var färdigtränade för dagen. Var en hel del att fixa med, men måste ändå säga att det gick över förväntan smidigt. Unde eftermiddagen kunde de flytta tillbaka igen och imorgon är det stostallets tur.
Träningen idag var som vanligt på måndagar åt det lugnare hållet och hästarna såg fina ut. Sista turen för dagen var en travtur, där Miss Global Tooma var oerhört pigg och var mer i luften än på marken. Guldstjärna till Andreas som höll sig kvar hur smidigt som helst, imponerande!
Efter avslutat arbete hann jag i stort sett hem, byta om och vända innan det var dags för först ett styrelsemöte i Stockholms Galoppssällskap och sedan senare höstmöte i samma föreningen. Tycker båda mötena var bra även om jag åkte hem lite innan det sista mötet var helt slut, lite middag och sömn är också bra att hinna med...
Det mest intressanta idag var i alla fall att det blev ytterligare en åring inköpt, denna gång i England på auktion i Newmarket. 
Jag var inte själv på plats, men vår agent i samarbete med en engelsk agent inspekterade åtta nummer som på pappret såg intressanta ut och ratade fem av dessa. Tre nummer återstod och vi trodde nog på förhand att den första av dem var mest intressant och så blev det också! Det är en snygg grå hingst e Mastercraftsman (precis som Global Boxticker) och med USA-blod på mammans sida. Vi fick honom för 19 000 Guineas (det är typ Pund det) och det får ses som ett mycket bra pris. 
Vilka åringar vi har nu, overkligt hög kvalitet! Ser så enormt mycket fram emot nästa år!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Följande tvååringar finns det andelar kvar i:
  High Max e Maxios, tyskfödd hingst  10 procent kvar, dvs 1 andel.  -slutsåld!
  Kew Bridge e Jukebox Jury, tyskfött sto 20 procent kvar, i detta fall säljs andelarna som ett undantag i 5 procent och uppåt och det är via Easy KB.
  Vi har också en relativt ny ännu odöpt tvååring e Mastercraftsman. Här håller vi på och bildar ett konsortium och det är möjligt att det kan bli någon andel kvar där eventuellt.
  Det här är verkligt högklassiga individer med stark stam och de siktar mot storlopp både i år och nästa år.

  Vill du bli delägare eller ha mer info? Kontakta Caroline!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1