Dagbok

Stallets dagbok

Så var det lördag igen, jag tycker den här veckan flög fram. Det var en hel del på schemat idag, men vi hann med allt vi skulle. 
Åringarna har börjat acklimatisera sig och det märks att de mentalt har landat en hel del. Man får inte glömma att de varit på ett enda ställe i hela sitt korta liv och sedan kommer de hit och allt är nytt. Nu märker man att de är säkrare på sig själva och de här lite lugnare dagarna de har fått har gjort dem gott.
Igår longerade vi Royalist och jag säger bara wow, vad fin han var! Han flyter verkligen fram i både trav och galopp med en lätthet som imponerar. Generellt är inte en longervolt stället man ska ta en häst om den ska glänsa i gångarterna, det är snävt och underlaget är åt det djupare hållet. Ändå ser han så klassig ut, är otroligt nöjd med köpet av honom och han har verkligen stjärnglans.
Det ska bli spännande att longera även stoet, men det blir efter helgen det och vi har inte bråttom med dem. Det här att ta det lugnt med dem i början är mer värdefullt än man tror. De hästar vi har gjort det med har blivit väldigt trygga mentalt. Nackdelen om man väntar så länge att det fryser innan man vant dem med sadel är att då blir det svårt att göra det på ett säkert sätt. Så det blir en gyllene medelväg med dessa hästar är planen. 
Imorgon har vi en lugnare dag och laddar upp för veckan, önskar er en trevlig fortsättning på helgen. 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Vi erbjuder för närvarande andelar i en åring. Är du intresserad av att veta mer?

    Du är välkommen att kontakta Caroline via e-post eller telefon för ytterligare information.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1