Dagbok

Stallets dagbok

Det har varit en bra träningsvecka och idag var inget undantag. Ganska många hästar som tränade på och de såg både starka och fina ut, de gjorde träningen hur bra som helst. 
Hoppas nu att vi vid nästa veckas tävlingar får bra utdelning på det här också, det är ju det som är viktigt. Det känns väldigt uppåt just nu, men det är upp till bevis i kommande lopp. 
Jag lovade ju att presentera våra två nya åringar, båda är uppfödda och inköpta hos Stall Sigfridsson, som igår sålde ett av toppnumren för hela 520 000 danska kronor! Det är ju runt 800 000 kr det och det var en halvbror till Wayfarer med Gleneagles som pappa.
Jag tycker det är jätteroligt att de fick så mycket betalt, de är duktiga uppfödare som alltid satsar på kvalitet och då är det välförtjänt att få en sådan utdelning på den satsningen. 
Den första hästen vi köpte när vi besökte dem för en dryg vecka stod ut mycket när hästarna visades, han hade alla kvaliteter man söker. Han heter Royalist och är halvbror till duktiga stoet Ninasimone. Han har en utstrålning som känns helt självklar, som en häst som vet sitt värde. 
En sak som verkligen fångade mig var att efter visningen släpptes alla åringar ut i en jättestor gräshage och precis när de kommer ut så är alla pigga och laddade så hela flocken galopperade iväg ihop. Han startade upp i mitten, men drog sedan förbi samtliga i full fart och kom galopperande med sådan fin aktion flera längder före de övriga. Den inställningen hos en galopphäst är värdefull och jag har genom åren sett hästar med samma beteende som blivit något helt extra.
Otroligt fin häst och det känns verkligen roligt att vi kunde köpa honom. Planen är att han kommer bli en andelshäst och vi kommer starta upp försäljningen nu efter helgen. Finns intresse att vara med eller om ni vill veta mer så kontakta Caroline. 
Den andra hästen vi köpte är ett sto som heter Fancy in Blue (men här har jag planer på att byta namn) och hon har fler duktiga syskon, den bästa så här långt är St Peder som hade 85 i hcp och var tvåa i både Svenskt och Danskt St Leger samt vann Bro Park Classic (han vann hela tio lopp).
Hon har Intello som pappa och det är alltid spännande med en internationell hingst som pappa till en svenskfödd häst. Hon är snygg, atletisk, rörde sig bra och verkar även hon ha bra psyke. Det enda är att hon är kanske något liten i storlek, men då hon är född i maj så har jag gott hopp om att hon ska växa på sig mera. Sedan finns det ju faktiskt många duktiga hästar som är lite mindre i storlek. En av världens bästa avelshingstar t ex, Northern Dancer var en liten häst och här i Sverige t ex I Kirk som ju var sprinterkung i Skandinavien, Årets Häst och dessutom vann han lopp i Dubai. 
Den här hästen köpte jag själv, men är eventuellt öppen för att dela henne med en eller två av våra ägare om intresse finns, vi får se hur det blir. 
Man ska ju komma ihåg att båda dessa hästar är svenskfödda och har därmed den förmånliga bonusen på 40 procent som tvååringar, därefter 35 procent som treåringar samt 30 som fyraåringar och det ger en hel del det. Dessutom kommer de ju in i de stängda storlopp som är för svenskfödda eller i vissa fall skandinavienfödda hästar. Royalist är också ansluten till Breederssystemet.
Det ska verkligen bli spännande att få in dem i träning och påbörja inskolning om inte alltför länge, nya unghästar är verkligen roligt.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Vi erbjuder för närvarande andelar i en åring. Är du intresserad av att veta mer?

    Du är välkommen att kontakta Caroline via e-post eller telefon för ytterligare information.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1