Dagbok

Stallets dagbok

Vad hände med hösten? Man får njuta av de sista sommardagarna, för idag var det ren högsommarvärme. Varmt redan när vi började jobba kl 05 och sedan när solen kom upp och gassade på så gick graderna upp ytterligare. När de sista hästarna för dagen var ute i hagarna var det nästan lite väl varmt faktiskt (men man ska verkligen inte klaga).
Sådana här dagar känns det ju jättebra att vi rider våra hästar så tidigt på morgonen, att ingen behöver träna framåt lunch. Vi har det konceptet året runt vilket är en stor fördel på sommaren, men mitt i vintern är det inte samma briljanta fördel för då hade man kanske hellre ridit när solen har värmt ett tag. 
Dagens träning gick bra i både raskare och lugnare tempon, hästarna såg fina ut. Vi red både på rakbanan och på dirttracken, dessutom tog Quagmire en tur ute på gräsfältet som nu efter en del regn är precis lagom mjukt att galoppera på. 
Efter sista turen var färdigriden så tog vi en fika och när vi precis skulle sätta igång skötsel av hästar och annat stallarbete så kom en representant från Svenskt Travsport som på uppdrag av Svensk Galopp skulle göra en stallkontroll. Det här görs någon gång om året oanmält, de kollar bl a att man har rätt hästar i stallet enligt sin träningslista och att man har alla hästpass tillgängliga mm. De tittar igenom hur hästarna ser ut i hull och skick samt kontrollerar stallets skick och säkerhet. Sedan också koll av medicinskåp och journaler för hästarna. 
Det här tar en stund så klart, men det gick ändå smidigt och fint. Sådana här kontroller är bra att de görs, att allt är som det ska.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1