Dagbok

Stallets dagbok

Dagen började mycket bra med ett väldigt, väldigt fint kval av Shanghai Maglev, så roligt att se hur fin han såg ut. Att se unghästar komma ut i kval och så börjar man planera för debuten, det ger så mycket förhoppningar och roliga planer om allt går som man hoppas. Dagens kval blev en riktig energiboost för allt det här.  
Sedan var det dags för Dharwin och när de meddelade att starten skulle dröja pga att en häst hade trampat av sig en sko så tänkte vi redan där att det är negativt för honom att gå där och vänta, han är en lite knepig häst. Sedan visar det sig att det är han som trampat av sig skon och då kändes det minst sagt osäkert om han skulle komma till start överhuvudtaget, att slå på en sko framför startboxarna är aldrig enkelt och speciellt inte med en häst som han. Men faktiskt gick det över all förväntan och skon kom på. Han blev lite överladdad på kuppen och låg på i början för mycket, men gjorde det ändå bra som trea. 
Sista starthästen för dagen var sedan Wayfarer i Jockeyklubbens Grand Prix. Han är en häst med massor av kapacitet som inledde säsongen med överlägsen seger för att sedan vara fyra endast tre längder slagen i klassiska Jockeyklubbens 2000 Guineas över för kort distans. 
Sedan var han i förra starten helt under isen och inte alls sig själv, han hade infektion och dåliga blodvärden och fick medicin. Men någonting har antingen veterinärerna missat eller att det kvarstår trots efterkontroll, för något stör honom rejält och stoppar honom. Carlos var väldigt bestämd på att det är något sådant och vi kommer utreda honom i denna vecka. Så tråkigt med en häst av hans kaliber och fokus nu är på att hitta och lösa felet. 
 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1