Dagbok

Stallets dagbok

Idag var vädermässigt lite av en repris på gårdagen. Minusgrader på morgonen och sedan började det snöa på förmiddagen, dock inte lika mycket som igår. Vid lunch slaskade det för fullt när det slagit över till några plusgrader och härlig sol som piggade upp rejält. Man blir ju så löjligt glad när solen skiner, vilken humörhöjare det är! 
Träningen gick bra och det är som sagt bara lugn uppbyggande träning vi gör just nu, men väldigt viktig sådan. Det blev en väldigt bra dag i stallet idag tycker jag, nöjd med hur hästarna jobbar sig och går framåt mot säsongsstarten. 
Vi fortsätter genomgången av hästarna och idag är det dags för Timo Nurmos:
Han gjorde comeback i fjol efter lång bortavaro som berodde på att vi (ett antal veterinärer...) helt enkelt inte hittade vad som var fel på honom under en lång tid. Vi fick massor med diagnoser, men det kändes inte som att grundproblemet hade hittats och när det väl gjorde det så var det raka spåret framåt igen äntligen. Det var en sorts obalans i kroppen som är lite för krånglig för att förklara här, men en enda behandling med medicin gjorde en helt enorm skillnad. 
När han då äntligen var tillbaka så vann han direkt på Göteborg i ett lopp han stod fint inne i, det var ett jättebra sätt för honom att komma igång och få självförtroende, glöd och ett lopp i kroppen. Så glad och stolt han var efter loppet, den här hästen är väldigt smart och visar så tydligt när han är på bra humör. 
Därefter följde två lopp där han med absolut minsta marginal förlorade med målfoto, på Bro Park där det var uppförstorat målfoto och i Norge där han och Quagmire var i mål sida vid sida. Två väldigt starka lopp som han lika gärna kunnat vinna med lite tur. 
Så då tog vi chansen i Stockholm Cup även om det loppet kanske kom lite för tidigt för honom med tanke på hans långa bortavaro. Ändå gjorde han ett topplopp där, han blev rejält trängd i starten och hamnade långt bak, tog igen massor och avslutade väldigt starkt, endast fem längder från segern. Han höjdes faktiskt på det loppet ett kilo och står nu i 88 i hcp, men jag tror han kan ännu mer. 
Han blev bara bättre och bättre för varje start förra året och i år tror jag han kan ta ytterligare ett kliv uppåt med en uppbyggande säsong i ryggen. Vi kommer sikta på lite fler storlopp för honom i år och kanske även någon start i Frankrike där han som franskfödd har bonus. 
Han ska ha gräs och han ska ha lång distans och de är efter de förutsättningarna vi planerar säsongen för honom. 

 

 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1