Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det till skillnad från igår inte det minsta vårfeeling, sju minusgrader på morgonen och helt fruset. Rakbanan var tyvärr lite för frusen efter de graderna, men dirttracken var i fortsatt fint skick så det var där vi tränade idag. 
Snowfoot och Stureplan har fått några dagar ledigt sedan de startade i söndags och idag var de igång igen och såg fina ut båda två. De siktar på start igen nästa söndag. 
Hela arbetsdagen flöt på strålande bra och framåt lunch sken solen även om det fortfarande var ganska kallt.
På eftermiddagen var jag peppad på att se tävlingarna från Dubai med en del skandinaviska starter, det är extra roligt när man har dem att följa. Helt fantastiskt roligt att se danskfödda Good Fortune (e Appel au Maitre) vinna, tränad av Sören Jensen i Danmark! Det här visar att skandinavienfödda hästar visst kan räcka till, även internationellt i hög konkurrens. Men det kommer genom att satsa rejält och satsa på kvalitet.
Det är alltid massor med diskussioner om svenska hästar och att stänga lopp. I mitt tycke är det ett otroligt generöst bonussystem vi har där svenskfödda hästar tjänar upp till 40 procent extra på prispengarna i tre år. Vi har också en hel del storlopp som är stängda för skandinavienfödda hästar och så ska det vara. De två sakerna gör det väl värt att köpa svensk häst om den har kvalitet.
Men det måste också finnas incitament att köpa importer, vi behöver dem också. Och konkurrens är viktigt och gör att standarden ökar över tid.
Dagens resultat visar att det är långt ifrån omöjligt för skandinaviska hästar att räcka till, det gör de om de är bra nog. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1