Dagbok

Stallets dagbok

Äntligen! Idag var dirttracken öppen för träning igen och det är fantastiskt vilken skillnad det blivit på banan nu när isen under försvunnit. Det har regnat massor och ändå var den inte direkt blöt. Det var träning på den yttre delen eftersom den inre halvan inte var uppharvad, men även den kändes jämn och förhållandevis torr. Så klart finns det en hel del vatten i den och sanden känns ganska mättad, men ändå inga pölar eller gegga.
I första turen fick ryttarna instruktioner om att känna hur underlaget kändes när de galopperade på det och anpassa tempot efter det. De gick i ganska raskt tempo och tyckte att det kändes bra. När jag efter deras runda kollade hovavtrycken så gick det ner precis lagom, mycket mer än vad vi trodde på förhand. Det såg ut på ytan som att det skulle vara lite packat och hårt, men det var det verkligen inte. 
Det kändes toppen att samtliga hästar kunde få galoppera på ett varv efter en vecka med mest trav och jogging på schemat de dagar de har ridits. 
Tvååringarna skulle egentligen ut på rakbanan, men den var stängd eftersom det fortfarande är mycket vatten på den (gissar att det finns tjäle kvar under där). Så det fick bli en tur i longervolten för båda och de är så fina, de rör sig så lätt och vägvinnande utan ansträngning. Ska verkligen bli spännande att se vad de kan åstadkomma i år!
Slutligen för idag, ett litet tips: Om ni har Viaplay (eller kan ordna det?) så se Horsepower. En dokumentär i fyra delar som följer jockey Oisin Murphy och tränare Andrew Balding under ett år i träning och tävling. Såå roligt och intressant, man kan inte sluta titta. Är man intresserad av galopp så är det svårt att inte fastna totalt för den här. Se den!

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1