Dagbok

Stallets dagbok

Första rejält kalla vinterdagen, imorse var det åtta grader kallt men det sjönk till sisådär 4-5 grader under dagen. 
Vi har ju två rakbanor och den högra är den vi tränar på under huvudsäsongen medan den vänstra är mer av en vinterbana. Skillnaden är att den högra inte saltas men det görs på den vänstra. Från och med nu är det den vänstra som gäller för träning (om det inte blir en lång period med bara plusgrader igen). För vår del så blir det istället mer träning på dirttracken som verkligen fungerar toppbra trots kyla. 
Idag var det blandad träning med betoning på raskare tempon och hästarna såg mycket fina ut. 
På söndag rids årets näst sista tävlingsdag och sedan går vi i mål med tävlingar för i år den 18e, dvs söndagen efter. Därefter blir det en helg utan tävlingar med julafton och juldagen. Men redan söndagen efter det kör vi igång igen och det blir alltså galopp redan på nyårsdagen!  
Tre tävlingsdagar i januari och två i februari, därefter tävlingsuppehåll i mars innan vårsäsongen inleds från april. Det känns jättebra att vi kommer ha vintergalopp med startmöjligheter för de som vill. Det kan vara både hästar som precis blivit klara att starta av olika anledningar och det finns även hästar som trivs och fungerar bäst vintertid. 
Vill man inte tävla så kan man ju strunta i det, men valmöjligheten är viktig. För vår del kommer det bli både och. Vissa hästar vintervilar nu eller kommer göra det snart, men vi håller också igång ett antal. 
Imorgon blir det en lugnare dag för hästarna och sedan tränar vi vidare på torsdag igen. Hoppas att väderprognosen stämmer, att det blir mildare grader igen inom kort.

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1