Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det en vanlig måndag kan man säga, mycket att rida och att göra. Träningen var rutinträning i lagom lugna tempon och hästarna var lite extra pigga efter en träningsfri söndag och kanske också av den lite kyliga luften. 
Vid lunch när vi var klara hade vi tränarmöte och en hel del saker på agendan som vi ska jobba vidare på. Det är toppen att vi kan enas om saker vi har gemensamt och samarbeta, tycker det fungerar mycket bra.
Jag utlovade i lördags lite mer detaljer om auktionen och också om hästarna. Jag tänkte idag ta mina tankar om auktionen:
Lokaliseringen i Göteborg är bra. Det är nära för de som bor i Skåne, Norge, Danmark och ja så klart då i Göteborg... Vi i Stockholm är de som får åka längst, men det är hanterbart. Efter många stridigheter mellan Stockholm och Skåne de senaste åren i Fullmäktige bl a så känns det här som en bra och neutral plats för alla. 
Ett jätteplus var att hela stallområdet och visningar var under tak. Det regnade rejält när vi kom fram, då var det toppen att slippa gå runt dyngsur och kall hela dagen, man kunde istället bekvämt gå runt och titta i lagom värme vilket också är inbjudande för ägare och andra intresserade att följa med. 
Under själva auktionen kunde man äta middag (tre rätters) och det var också väldigt trevligt, det gjorde att kvällen inte blev seg för de som kanske väntade på något speciellt nummer senare.
Som vanligt är auktionförrättaren Alastair Pim ett superproffs och jättevärdefull för säljarna, han får ut det mesta utan att vara seg och tjatig. 
Att hotellet vi bodde på låg i samma byggnad var också perfekt, det blev efter auktionen att folk satt kvar och pratade i flera timmar och den gemenskapen är inte alls oviktig. 
Det som måste förbättras är ju framför allt hemsidan och livestreamen som strulade, folk som inte är på plats ska veta att det fungerar. Resultaten där ska också komma in vartefter så att om det finns intresserade köpare så ser de vilka hästar som återropats. Det hjälper till så att fler hästar kan säljas under tiden. 
Dessutom tycker jag att de borde ta tillbaka de organiserade visningar som var tidigare när tio nummer i taget gick runt. Då kunde man se samtliga hästar på en timme och sedan koncentrera sig på de som var intressanta. Det kan även finnas hästar man inte bockat i på förhand som ser jättefina ut och som man annars missar. 
På det hela taget är det här en lokal som känns jättebra och ett koncept att bygga vidare på. Att sedan priserna var lägre än vanligt var ju inte otippat med tanke på räntor, elpriser mm, men desto mer fynd för de som köper. Så har man möjlighet och intresse av galopphäst så är det läge nu!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1