Dagbok

Stallets dagbok

Så var det sista september idag då, jag är lika förvånad varje gång en månad tar slut, det går ju så fort. Samtidigt så ser jag fram emot oktober eftersom vi har många planer på starter i större lopp för flera av hästarna samt att vi också har en hel del hästar som börjar bli redo för start och som förmodligen kommer börja starta denna månad.
Dagens träning gick väldigt bra och det var raskare tempon som gällde till stor del. Raskast gick Stureplan, Chamori och Quagmire, de såg mycket starka ut alla tre. 
Snäppet lugnare men fortfarande friskt tempo höll Beach Road One, Snowfoot, Dharwin och Forty Love som alla tränar på jättefint.
Även övriga hästar såg bra ut, extra glädjande att Blueprint har tagit sitt kval på bästa möjliga sätt och Andreas tyckte han till och med kändes bättre än innan han kvalade. 
En stor guldstjärna delar jag ut till PA (Gråberg)! Jag vet hans arbetsmoral sedan tidigare, hans mentalitet av att "show up every day", att inte stanna hemma för att man är lite hängig är en stor del av hemligheten bakom hans framgång. Även när han vunnit Stockholm Cup eller Derbyt så är han i stallet morgon efter och rider, sådan har han alltid varit. De ytterst få gånger han stannat hemma sjuk, då har man vetat att han verkligen varit rejält dålig. 
Imorse var han på plats klockan sju och snabbjobbade Chamori. När jag åkte och mötte honom efteråt för att höra om han var nöjd så grinade han så illa att jag trodde att det var något fel med hästen, men så var det inte. Det visade sig att PA igår hade råkat kliva i ett jordgetingbo och fått 10-15 stick per ben. Han var så svullen på benen att han inte kunde dra igen stövlarna utan red med dem öppna bak och det gjorde rejält ont när benen låg mot hästens sidor. Men att strunta i att rida, det var det inte tal om... Älskar den fightingspiriten!
Imorgon är ganska många hästar lediga, men några kommer att träna. Jag är dock inte på plats, jag åker till Göteborg imorgon bitti i sällskap med min syster för att inspektera åringar och gå på auktionen på kvällen. Det ska bli jättespännande!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1